Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 20, 2012

Verveling

Tussen de bedrijven door overleg gepleegd en voorbereidingen getroffen om te werken op het Carnivale Festival in Groningen. Mocht u in de buurt komen: ik sta bij de tent van De Sterke Man! Terwijl ik daar mag werken staat m'n vriendin op de Sunday Market in het Westerpark in Amsterdam. Komende zondag staat zij daar namens haar bedrijf Rataplan Design. Komt dat zien!

Gisteren eerst even langsgeweest bij de podoposturaal therapeut, daarna een bezoekje aan de kapper gebracht om vervolgens een buitenlandse buurman te helpen met wat lastige formulieren. Daarna met zoon en vriendin naar Rotterdam voor de voorstelling 'War of the Worlds' waar wij ondermeer jeugdheld Jeff Wayne in levende lijve mochten aanschouwen.
Ofwel: het is ons weer gelukt om een hele dag met leuke dingen te vullen!

Het is Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren niet gelukt om het kopen en afsteken van vuurwerk door consumenten te verbieden. Volgens eigen zeggen deed zij dat voorstel 'uit veiligheidsoverwegingen'. Als het mensen écht aan het hart gaat dat mensen gewond raken, waarom dienen zij dan geen wetsvoorstel in dat zal leiden tot het verbieden van auto's? Of alcohol? Of wapens? Of politici?

Ik bedoel maar: diverse kamerleden die voor de PVV zaten of zitten hebben in het verleden mensen mishandeld. Kortom: als je mensen verbiedt hun huis te verlaten kunnen zij nooit meer in de kroeg of op het sportveld anderen verwonden. Briljante oplossing, toch?

Vuurwerk alleen maar laten afsteken door ingehuurde professionals? Prima idee. Maar dan ook alcohol alleen maar laten drinken door door de gemeente ingehuurde professionals. Verreweg de meeste (dodelijke) ongelukken ontstaan toch echt doordat amateurs denken dat zij prima met alcohol kunnen omgaan. Gewoon maar alles verbieden wat potentieel gevaarlijk kan zijn?

Nee, ik ben voor een voorstel dat burgers ertoe aanzet zelfstandig na te denken. Mensen leren dat zij zelf prima weten wanneer zij te veel drinken, zonder al te veel regels op te stellen.

In Nederland mogen consumenten bier en wijn drinken vanaf dat men 16 jaar oud is. Nu is het zo dat vaak kinderen van 12, 13 en 14 al overmatig bier drinken. Om dat tegen te gaan wil de overheid de minimum leeftijd verhogen naar 18 jaar...

Dat is net zo iets als klagen over de vele winkeldiefstallen en dan maar gewoon winkeldiefstal verbieden. Alcohol drinken onder een bepaalde leeftijd is al verboden. Die minimum leeftijd verhogen zal daar echt niets aan veranderen. Zijn die overheidsambtenaren nu werkelijk zo dom of bedenken zij dit soort plannen uit pure verveling?