Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 16, 2011

De Pil van Drion

Vandaag had ik m'n eerste uitstapje na de heupoperatie! Samen met buurvrouwen Hennie en Hetty en met buurman Andy ging ik naar een klassiek concert waar ondermeer buurman Vincent aan meedeed. In het betreffende koor bleek de moeder van een jeugdvriend van m'n zoon te zitten en uiteraard kwam ik er nog wat andere bekenden tegen.

Gisteren had ik een vader & zoon-moment met het kjken naar de voetbalwedstrijd Ajax-Az en vannacht bleven wij op voor de spannende honkbalfinale Cuba-Nederland...En "wij" zijn wereldkampioen geworden! Voor het honkballen begon was ik via Twitter 'uitgedaagd' een verhaaltje te schrijven rond de thema's 'leuk', 'spannend' en 'buurvrouw'. Het resultaat van die actie zette ik meteen hier online.

Donderdag was buurman Toni hier even om de maat op te nemen van het bakstenen trappetje dat leidt van mijn keuken naar de tuin; hij gaat er treden van maken die ook met krukken beklommen kunnen worden! Op de algemene gang babbelde ik gezellig met buurman Liu en buurvrouw Winonah kwam op visite.

Behalve op het reguliere bezoek van buurvrouw Hetty werd ik vrijdag getrakteerd op bezoek van de fysiotherapeut en van buurvrouw Debbie met wie ik een stukje ging wandelen om het lopen te oefenen èn te genieten van een heerlijk najaars-zonnetje. Ook zij zal er op toezien dat ik mij houdt aan de richtlijnen van de fysiotherapeut.

Als de regering van Canada zich aan internationale verdragen houdt dient George Bush Jr. te worden gearresteerd zodra hij er voet aan land zet. De 'beschaafde' landen van de wereld hebben namelijk met elkaar afgesproken dat mensen die zich bezighouden met het martelen van krijgsgevangenen (of opdracht daartoe geven) zich dienen te verantwoorden voor een Internationaal Gerechtshof.

Ik denk zomaar dat de Canadese regering koortsachtig heeft gezocht naar een oplossing om onder haar plicht uit te komen. Men zal namelijk de man niet arresteren die toegaf dat onder zijn bevel gevangenen in Guantanamo Bay werden blootgesteld aan 'waterboarding' en diverse andere vormen van marteling.

Ook al gaf zoontje Bush aan dat het wat hem betreft ging om 'harde ondervragingsmethodes'. Aardig staaltje Newspeak. Zoals een politicus ook nooit liegt maar zich hooguit 'onhandig heeft uitgedrukt'.

Drukt u die sigaret nog maar even niet uit, trouwens, want die verkort uw levensduur èn levert de Staat miljarden per jaar op. Hoe langer u leeft, hoe meer u de Staat (en dus uw mede-burger) kost.

Mensen die er zelf voortijdig een einde aanmaken dienen dus aangemoedigd te worden tot dat gedrag. Vandaar dat langzamerhand alles uit het basis-ziektekostenpakket verdwijnt tot er nog maar één gratis medicijn overblijft: de Pil van Drion