Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 01, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws is dat nu ook wetenschappelijk is vastgesteld dat mensen die een menswaardig bestaan leiden niet alleen ouder worden maar ook minder afhankelijk zijn van (medicinale) zorg: zij kunnen dus langer belastinggeld opbrengen, hun kennis overdragen aan jongere generaties èn drukken minder op de zorgmaatschappij.

Het enige dus wat de overheid hoeft te doen is ervoor zorgen dat meer mensen als 'mens' worden gezien en niet als 'probleem'. Een goed voorbeeld is een project in Australië: een compleet dorp ingericht voor mensen die lijden aan dementie. Zo opgezet dat zij minder hulpbehoevend zullen zijn. http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/australia-dementia-village-korongee-project-complex-tasmania-glenview-elderly-a7855461.html

En hoewel er diersoorten uitsterven - al dan niet door menselijk toedoen - worden er ook voortdurend nieuwe soorten ontdekt. Neem nu bijvoorbeeld deze nieuwe soort papegaai:

Deze kat op een bankje in de tuin bij buren
lijkt erg veel op Billy de Kat.
En misschien is't 'em ook wel.

De lolcat van deze week:

'Er zijn geen 'goede' of 'slechte' emoties.
Alleen maar 'emoties'.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/