Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 03, 2024

Is 'Rijk en beroemd worden!' uw goede voornemen?

Heeft u goede voornemens voor het nieuwe jaar? 'Rijk en beroemd worden!' bijvoorbeeld? Een aardig streven maar helaas tot mislukken gedoemd. Voorbeeld: elk jaar melden zich letterlijk tienduizenden mensen voor de talentenshows van 'Idols' en aanverwanten. Slechts een tiental of zo van die mensen kan na een zenuwslopend seizoen als deelnemer een boterham verdienen als artiest. Een karige boterham want de eerste paar jaar gaat het grootste deel van de opbrengst van optredens naar de diverse productiemaatschappijen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor deelnemen en hoog eindigen in talentencompetities: het nog rijker maken van producenten. 

Slechts een enkele keer breekt iemand 'wereldwijd' (westerse media bedoelen met 'wereldwijd': Noord-Amerika, Europa en Australië) door en kent enige tijd faam en de bijbehorende miljoenen. En is nog steeds niet gelukkig. 

Maar ja, leg dat maar eens uit aan een tiener die wil doorbreken als goedbetaalde 'gamer'. Natuurlijk is het fijn om je geld te kunnen verdienen met je hobby maar dan nog is het én een kwestie van talent hebben, én is geluk noodzakelijk én moet je nog steeds hard werken voor je geld. De bekendste Nederlandse gamer en miljonair (oké, hij won iets meer dan een miljoen door tweede te worden op een WK) woont nog bij zijn moeder en werkt acht à tien uren per dag om zijn spel te verbeteren. Ook wanneer hij er geen zin in heeft en liever zou stappen met vrienden. Het is dus topsport. Is het dan nog wel een leuk spelletje? 

Mensen die het 'wel leuk lijkt' om met gamen hun brood te verdienen zouden wel twee keer nadenken als zij zich realiseerden dat het dan opeens geen hobby is maar werk.

Tenzij je ouders toevallig rijk en beroemd zijn is de kans op rijk en beroemd worden ontzettend klein. Veel bekende acteurs hebben stomtoevallig ouders die óók geen onbekende zijn in de Hollywood studios. Gek toch, want of je doorbreekt hangt toch alleen maar af van talent en hard werken? Goh! 

Zo kent men in Hollywood de uitdrukking: 'She has her mothers eyes. And her agent.'    

==============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels