Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 07, 2010

D66

"Desperation" van Stephen King bestaat uit 720 bladzijden en is boek nummer 11 van dit jaar. Tsja, met zulke dikke boeken kom ik moeilijk aan mijn gemiddelde van twee boeken per maand. Zoals de meeste boeken van Stephen King was ook deze spannend en hier en daar vrij bloederig. Helaas soms ook wat langdradig en sommige scènes waren zo vergezocht dat ik mij eventjes achter de oren moest krabben.

Demissionair minister Ab Klink moet zich ook nog maar even achter de oren krabben. Hij dacht dat de invoering van het Electronisch patiëntendossier een feit was maar rekende buiten de Eerste Kamer. Nadat een wet is aangenomen zijn er mensen die die wet beoordelen op uitvoerbaarheid en zo.

Na wijs beraad heeft men besloten dat het landelijk EPD niet kan worden ingevoerd zolang niet duidelijk is op welke manier de privacy van de burgers wordt gewaarborgd. Ook wil de Eerste Kamer dat eerst goed wordt uitgezocht hoe goed het EPD bestand is tegen aanvallen van hackers. Ik bedoel maar: een of andere onverlaat zal in jouw EPD het zinnetje "Heeft een ernstige pinda-allergie" maar weghalen. Lig je in het ziekenhuis, krijg je een toetje met ondermeer stukjes pinda daarin en dan ben je zomaar dood. Goed, extreem voorbeeld. Maar het zou wel zomaar kunnen.

Voorlopig niet dus.

Nog meer goed nieuws: Gisteren kregen wij het officiële bericht dat de Ferman, Superfer, Zoonlief, door is naar het volgende leerjaar op het Gymnasium. Dat was dus dubbel feest voor ons toen Oranje gisteren de halve eindstrijd op het WK Voetbal in Zuid-Afrika wist te winnen door Uruguay met 3-2 et verslaan. Het team is nu al ongekend veel wedstrijden op rij ongeslagen. Al zo'n twee jaar lang meen ik zelfs. Dat is wat, hoor, twee jaar lang geen enkele wedstrijd verliezen. En toch zijn er van die zwartkijkers die zeggen dat het Nederlands elftal slecht speelt...Ach ja, er zijn nu eenmaal altijd wel ras-pessimisten.

Van die mensen die denken dat het niet goedkomt met de wereld, tenzij zij persoonlijk ingrijpen. Ook bevlogen mensen zoals Andrée van Es, wethouder voor GroenLinks in de hoofdstedelijke gemeenteraad.

Zij wil mensen met een beperking laten werken voor minder dan het minimum-loon. Alsof iemand met één arm lagere woonlasten heeft, of met een kinderkaartje de tram in mag of minder kosten heeft aan eten omdat hij of zij geen energie nodig heeft om die ontbrekende arm te voeden. Of zo.

Bovendien: als jij werkgever was: Zou je dan iemand aannemen die jou 2500 per maand kost of neem je iemand die jou 1800 per maand kost, bijvoorbeeld een langdurig werkloze? Resultaat is dat er geen mensen meer voor een normaal loon aangenomen zullen worden en ook die werknemers uiteindelijk vanzelf langdurig werklozen worden. Een onzalig plan dus, van de voormalig lijstrekker van de PSP. Die partij vormde in 1989 samen met CPN, EVP en PPR het nu zo bekende GroenLinks.

Volgens mevrouw Van Es is de gemeente Amsterdam verplicht mee te doen aan deze "proef" die ooit is verzonnen door Piet Hein Donner en wordt gesteund door ondermeer oud-minster Wijers van D66.

Deel dit stukje