Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 22, 2016

Virtueel gesprek: over gelijk hebben

'Ja maar joden gebruiken geen machetes om vrouwen te vermoorden!'

-'Helemaal waar en niets tegen in te brengen.'

'Ha, dus jij geeft mij gelijk dat moslims wél vrouwen vermoorden en joden niet!?'

-'Nee, dat zei ik niet.'

'Ja maar je zei toch dat joden geen vrouwen vermoorden?'

-'Nee, ik zei dat zij geen machetes gebruiken. Die hebben zij niet nodig want van hun overheid mogen joodse soldaten legaal vrouwen en kinderen vermoorden met geweren, bommen en tanks.'

---------------------------------------------------
Natuurlijk is het verschrikkelijk wanneer een man tientallen mensen vermoord. Maar is dat minder erg wanneer hij dat niet vanuit een verknipte versie van een geloofsovertuiging doet? Ja, de media staan bol met aanslagen gepleegd door moslims. Maar zijn kinderen minder dood wanneer een 'Made in Israël' bom op hun huis valt? Of is het dan geen 'terrorisme' maar 'een foutje'? En als een geflipte ex-medewerker 19 gehandicapten in hun slaap vermoord? Is dat dan 'omdat hij Japanner is!' of is hij gewoon zwaar gestoord?

Wij als gewone bezorgde burgers zullen nooit achter de volledige waarheid komen van alle conflicten die er speelden, nu nog spelen en zullen spelen. Overheden en media samen zorgen daar wel voor. Hoe goed bedoeld ook: geen enkele verslaggever is volledig onpartijdig en zal altijd zijn of haar eigen mening laten doorschemeren in video's, foto's en artikelen. En dat is normaal.

Wat niet normaal zou moeten zijn is het normaal vinden als de ene groep kinderen vermoord en het uitschreeuwen van woede en verontwaardiging wanneer een andere groepering kinderen vermoord. Vind ik.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/israelische-soldaat-heeft-geen-spijt-van-doden-gewonde-palestijn~a4270253/

('Hij had een dikke jas aan dus ik voelde mij bedreigd: misschien droeg hij daaronder wel een bomgordel! Dus schoot ik hem - toen hij veilig zwaargewond op de grond lag - van dichtbij door zijn hoofd.' Rechter: 'Prima excuus: vrijspraak!')

http://www.nu.nl/buitenland/4298985/tientallen-doden-bomaanslagen-in-syrie.html

('Moslims en alle anderen die op de verkeerde manier geloven in de God van de Vrede moeten allemaal dood!')

http://www.nu.nl/buitenland/3854524/meer-dan-tweeduizend-palestijnen-dood-in-gazastrook.html

('Een palestijn had een Israëlische soldaat aangevallen met een mes! Dus natuurlijk vergolden wij die actie met bommen. Niet onze schuld dat er kinderen bleken te wonen in die flatgebouwen.' Internationale gemeenschap: 'Goeie actie, jongens! Wij staan volledig achter jullie!')

http://www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/afleveringen/2001-2002/Oktober-1961-200-doden-in-Parijs.html

('Het waren Algerijnen die aanslagen hebben gepleegd. Dat geeft ons als overheid het recht 200 Algerijnen die er niets mee te maken hadden te executeren.')

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4814058,00.html

('Zij hebben onze vrouwen en kinderen vermoord en dat geeft ons het recht om burgers aan hun kant te vermoorden!')

http://www.geschiedenisbeleven.nl/moorden-naam-van-god/
('Volgens een paar geestelijk leiders bedoelde God met 'Gij zult niet doden' dat je alleen maar mensen mag doden wanneer je vindt dat dat mag.' -'Oké, dan mag jij de bevolking van Jeruzalem uitmoorden. Veel plezier ermee!')

http://www.nu.nl/buitenland/4299035/marokkaanse-politie-pakt-52-vermeende-terroristen.html

(Mensen worden gearresteerd 'omdat zij misschien iets van plan zouden kunnen zijn!' Al dan niet terecht, feitelijk betekent zo'n actie dat 'de Rechtsstaat' iets is voor de geschiedenisboekjes. En 'wij' vinden dat prima. Wel even duimen dat de overheid niet ontdekt dat sommigen met de gedachte spelen hun ex iets naars aan te doen 'want denken aan een criminele actie staat gelijk aan het uitvoeren daarvan.' Dus ook iedereen die als tiener wel eens heeft overwogen een geldtransport te overvallen: bukken!)

Geen enkele van bovenstaande bronnen is volledig objectief en onafhankelijk. Sterker nog: sommige van deze media geven zelf aan de spreekbuis te zijn van de officiële overheid. Maar is die altijd te vertrouwen?

Voor al die duizenden dode burgers (en militairen!) maakt het helemaal niets uit wie er het meeste gelijk heeft. De waarheid is geen prijs die je kunt winnen. Net zo min als 'gelijk hebben'.===============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/