Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 26, 2011

Testten

Vandaag sprak ik even met de huiswerkbegeleider van m'n zoon. Ook hij is ervan overtuigd dat mijn zoon er wel gaat komen...

En hieronder het stukje dat per abuis gisteren even online stond. Wie toen al reageerde mag dat nu weer doen...:-p

Wij leven in een wegwerpmaatschappij. Televisies, koelkasten en wasmachines gaan nog geen vijf jaar mee. Mobieltjes zijn na twee jaar hoog bejaard. Om over mensen nog maar te zwijgen; Werknemers zijn snel een eenvoudig inwisselbaar. Vandaar dat er vrijwel geen tijd en moeite meer wordt gestoken in het opleiden van nieuwe werkkrachten.

Waarom zou je ook? Hij of zij is waarschijnlijk toch al weer weg op het einde van het eerste halfjaarcontract. Al is het maar omdat de nieuwe werknemer ongemotiveerd is en gebrek aan motivatie de hoofdreden is waarom een contract niet wordt verlengd. Maar ja, waarom zou je ook je best doen wanneer de kans groot is dat je contract niet wordt verlengd?

Vandaar dat de beroepstrots verdwijnt, mensen geen "feeling" meer hebben met het bedrijf waar ze werken en het ze niet kan schelen of het al dan niet goed gaat met hun werkgever.

Ooit was het normaal dat mensen gemiddeld een jaartje of twintig voor hetzelfde bedrijf werkten. Bij telefoonfabrikant Bell bijvoorbeeld waar ze pasgemaakte telefoontoestellen op duurzaamheid testten. Een test die Uw nieuwe iPhone 4 zeker niet zou kunnen doorstaan.