Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 16, 2015

Goed Nieuws

Belastingherziening

Goed nieuws! Er is maar liefst één hele politieke partij die van het kabinet openheid eist betreffende de komende belastingherziening: de SP. Alle andere partijen vinden het prima dat het kabinet voor volledige openheid is, maar nu even niet.

VVD en corruptie

De partij die het vaakst in het nieuws is vanwege corruptie, vriendjespolitiek en onjuiste declaraties wil opeens dat er goed gekeken wordt naar declaratiegedrag van topbestuurders van openbare instellingen als universiteiten en zo. Ongelooflijk! Heb ik iets gemist? Komen er weer verkiezingen aan? Merkt ook de VVD dat steeds meer burgers doorhebben wat er gaande is? Wie het weet mag het zeggen.

FIFA en corruptie

Ook goed nieuws is dat eindelijk de beerput die FIFA heet open wordt getrokken. Even voor alle duidelijkheid: baas Sepp Blatter is ten alle tijden onschuldig. De Russische president Poetin heeft zelf gezegd dat die aardige meneer Blatter volkomen eerlijk is en dus is dat zo want Poetin heeft altijd gelijk. Althans, volgens Poetin én volgens onze bijzonder daadkrachtig minister president Mark Rutte. U weet nog wat onze grote leider (vertaal dat eens naar het Duits) deed toen hij hoorde dat de Russen verantwoordelijk zijn voor het per raket neerhalen van vlucht MH17? Hij haalde bijzonder daadkrachtig zijn schouders op en stuurde een handelsdelegatie naar Moskou! Om terug te komen op de FIFA: de in 2011 door FIFA ontslagen vice-voorzitter, Jack Warner, besloot om een boekje open te doen over de corruptie binnen de organisatie. Zelfs stal hij 750.000 dollar die bedoeld was voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti in 2010. Hij heeft nog geen spijt betuigd en nog geen cent teruggegeven. Wel is hij op borgtocht vrij en heeft hij na zijn vrijlating besloten toch maar Sepp Blatter trouw te blijven en niet uit de school te klappen. Yeah.

https://www.youtube.com/watch?v=KamkEOFbMR0

Dit was mijn favoriete liedje in mijn vroege jeugd:


En dit was één van mijn favorieten in mijn latere jeugd: