Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 03, 2012

Uitleggen

Op de laatste dag van het oude jaar mocht ik nog even babbelen met buurvrouwen Linda, Winonah, Angela, Rinie en Margot. Vandaag kwam ik een bekende tegen (van een vereniging waar ik lid van ben) die een andere bekende (van een dichterscollectief waar ik lid van was) bleek te kennen. En wel in het ziekenhuis waar ik vanmorgen was, samen met mijn moeder. Zij voor een contrôle en ik voor de na-contrôle van mijn heupvervanging, eind september.

Grappig was toen de arts mij vroeg hoe het ging met mijn nieuwe heup en ik antwoordde: 'Prima, ik heb al staan gogo-dansen in een Gay-club in Brussel!" Waarop zij vroeg: "En met je werk?" Ik weer: 'Dat zeg ik net!' Helaas heb ik haar verbaasde blik niet op foto kunnen vangen maar wel toegezegd foto's van mijzelf op te sturen wanneer ik eens in een club sta te paaldansen...

Als ik mijzelf vergelijk met de andere gogo-dansers kan ik zeggen dat ik óók een sixpack heb, maar dan een sixpack biertjes verwerkt in mijn buikvet in plaats van als buikspieren...;-)

Onderweg naar huis deed ik boodschappen die mijn geweldige zoon zonder dat ik't hoefde te vragen uitpakte terwijl ik mijn kostuums op de hand waste en reguliere kleding in de wasmachine propte. Terwijl ik de administratie bijwerkte (doe ik doorgaans op maandag maar gisteren was ik echt uitgeteld na het twee opeenvolgende nachten niet slapen) werd er een stapeltje folders afgeleverd die ik namens mijn favoriete politieke partij mag rondbrengen.

De SP staat nu tweede in de virtuele peilingen en ik blijf hopen dat zelfs mensen die CDA, VVD, PVV of SGP stemden nu eindelijk eens beginnen met zelfstandig nadenken en bedenken welke partijen ècht omkijken naar mens en milieu. In elk geval niet de partij die al meer dan de helft van haar verkiezingsbeloftes verbroken heeft...

Het is bijna grappig dat er nog steeds mensen zijn die denken dat ik mij te pletter verveel terwijl ik al jaren geleden vergeten ben hoe dat moet. Maar goed, je hebt nu eenmaal mensen en potloden...;-) Opvallend vaak zijn die mensen die vinden dat ik voor hen best tussendoor "even" een klusje kan opknappen dat zij prima zelf aankunnen maar waar zij het "te druk" voor hebben, pessimisten.

Een pessimist noemt zichzelf realist; een optimist noemt zichzelf gelukkig.

Deze spreuk bedacht ik laatst als tegenhanger van de woorden van al die mensen die denken dat wij met z'n allen erg ongelukkig gaan worden in 2012. Alleen maar omdat individuen nog maar twee keer op vakantie kunnen in plaats van de drie keer die ze gewend zijn. Alleen maar omdat ze nog maar 200 euro per maand aan kleding kunnen kopen voor zichzelf in plaats van de 250 die ze gewend zijn. Alleen maar omdat kinderen het aankomend Sinterklaasfeest in plaats van weer een nieuwe spelcomputer een nieuw spel kunnen verwachten voor de spelcomputer die ze dit jaar kregen.

Als er ergens een hoop geld in gaat, tegenwoordig, dan is het wel in de games-industrie!

Afgelopen jaar hebben consumenten voor maar liefst 60 miljoen euro aan vuurwerk gekocht! Omgerekend iets van 60 euro per persoon die vuurwerk afstak. 'Zonde van het geld!' roepen meteen de mensen die voor duizenden per jaar aan alcohol en tabak en beltegoed kopen....

Die 60 euro per jaar is 10 procent van de 600 euro per jaar die de gemiddelde Nederlandse jongere per jaar uitgeeft aan alcohol. Wat de gemiddelde volwassene uitgeeft aan bier, wijn en overige alcohol-houdende dranken kon ik niet vinden. Dat fijne vloeibare melkkoetje van de overheid is niet alleen vaak lekker maar kost ons burgers ruim 2 miljard euro per jaar (ongelukken, werkverzuim en dergelijke) en ongeveer 4000 levens (verkeers-ongelukken, val van de trap, alcohol gerelateerde kanker). *

Toch zijn er meer mensen die vuurwerk willen verbieden dan alcohol. Kan iemand mij dat even uitleggen?

*Bron: http://www.islamcity.nl/islam/Eten-en-drinken/slachtoffers-door-alcoholgebruik.html