Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 14, 2016

Foute vrouwen

Je leest wel eens van die nare berichten dat er ergens babylijkjes zijn gevonden. Mama had geen zin in abortus en dus vermoordde zij haar eigen kinderen maar. Ja, natuurlijk. Logisch. Er zijn ook van die moeders die al bellend door rood licht oversteken en/of voor het gemak de kinderwagen voor zich uit duwen de straat op. Ach, die auto's stoppen wel. En zo niet? Nou, ben je heel zielig en krijg je hulp en laat je je gewoon weer zwanger maken. Makkelijk toch?

Ik vind die houding weerzinwekkend maar ik maak het regelmatig mee. Sterker nog: dat soort vrouwen zie ik vaker op straat dan vrouwen gekleed in burka. Tóch lijken mensen die eerste groep vrouwen te accepteren maar die tweede niet. Onbegrijpelijk. Als ik vroeger (en nog steeds eigenlijk, al zijn het inmiddels ruim tieners) met mijn zoon of dochter een straat overstak zorgde ik dat ik aan de kant liep waar de auto's vandaan kwamen. Halverwege een tweerichtingsweg wisselde ik van hand zodat ik ook de tweede helft als buffer kon dienen, mocht een automobilist het in zijn (m/v) botte hoofd halen om door rood te rijden.

De vraag is: zijn deze vrouwen niet gewoon strafbaar?


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.