Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 02, 2019

Wat is christelijk?

De beroemde filosoof Johan Cruijff merkte eens op dat hij niet in God geloofde: 'Wanneer spelers van beide voetbalteams op het veld ervan overtuigd zijn dat God aan hun kant staat en dat zou écht zo zijn, waarom eindigt dan niet elke wedstrijd in een gelijkspel?'

Best een goed punt van deze meneer die ook nog eens aardig kon voetballen. Het gebruik om een hogere macht aan te roepen wanneer je eens steun nodig hebt is zo oud als de mensheid. Meestal ging dat om de hulp van lokale goden zoals de god van de vijgenboom, de bosgod, de godin van het meer, et cetera. Praktisch want wil je veel vis vangen of een goede vijgenoogst dan babbel je met de verantwoordelijke.

Alle soorten steun die je wil vragen van slechts een god of godin lijkt mij persoonlijk wat veel gevraagd. Je bent tenslotte niet de enige die hulp verlangt en zelf alle hulp verwachten te krijgen is dus wat egoïstisch.

Trouwens: is het niet wat zelfzuchtig om de tegenstander op het voetbalveld de winst niet te gunnen? Sterker nog: is dat eigenlijk wel christelijk?

================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/