Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 10, 2014

Verschil tussen mannen en vrouwen

Vanmorgen hielp mijn schoonmoeder mij met snoeien en bracht ik haar een broodje toen zij later met panne langs de weg stond met haar auto tot een passant haar hielp met een band wisselen. Met haar dochter haalde ik daarna een bestelde lekkere warme trui op want het zal niet lang meer duren of de koude houdt ons in een wurggreep.

De man die een meneer in een wurggreep nam waardoor de man overleed is vrijgesproken. Ondanks dat de lijkschouwer de verwondingen als 'moord' aanmerkte. Ondanks dat de man meermaals riep: 'Ik krijg geen lucht!' en de wurggreep al jaren illegaal is. Zelfs wanneer die wordt toegepast door agenten in burger. En zelfs als die wurggreep wordt toegepast op mensen die een pakje sigaretten kopen om de sigaretten vervolgens per stuk te verkopen teneinde een paar dollar te verdienen om eten te kunnen kopen.

Dat is hartstikke illegaal. In Amerika. Agenten vinden daar blijkbaar vaak dat iedereen die iets illegaals doet een crimineel is en dat je alle criminelen ter plekke mag vermoorden. De meeste Amerikaanse rechters zijn het eens met die stelling, zo is weer aangetoond. De agent in kwestie ontkende wat in het filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=d4TYyFHYqP8&feature=youtube_gdata) duidelijk te zien is: het uitvoeren van de wurggreep en dat de verdachte in moeilijkheden verkeerde. Toch besloot de rechter dat de moord op de man rechtvaardig was. Ik vind dat niet grappig.

Taal is grappig. Met name in vertalingen kunnen dingen mis gaan. Zo gebeurt het nog wel eens dat uitdrukkingen letterlijk (dus woord voor woord) worden vertaald. Je ziet dan een zeer verbaasde Engelsman die zojuist een onverwacht gelukje heeft gehad en van zijn Nederlandse zakenpartner te horen krijgt: 'You just fell with your nose in the butter!'

De ouderwetse Nederlandse marktkoopman is vaak - onbedoeld - erg vermakelijk wanneer hij buitenlandse klanten te woord staat.

Misschien wel het leukste aspect aan het helpen van mijn vriendin op de markt vind ik het contact met een enorme verscheidenheid aan mensen. En de conversaties die zij voeren. Zo was er een meneer die wel graag zo'n mooie bamboe snijplank wilde kopen:
Zijn echtgenote wist hem echter van dat plan af te brengen met de woorden: 'Maar je hébt al een snijplank dus waarom wil je er meer hebben!?' De man pareerde kalm: 'Lieverd, gisteren kocht je een nieuw paar schoenen maar waarom eigenlijk want thuis heb je er al 37 staan.' U raadt het al: zij werd boos (Het aantal paar schoenen was namelijk 43 dus hij toonde blijkbaar geen interesse) en hij kocht geen snijplank.

Over het verschil tussen mannen en vrouwen heb ik een informatief filmpje voor u (in het Engels):