Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 28, 2023

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat behandelt een Bijbel-vraag:
"Alleen dingen die in de Bijbel voorkomen, zijn gecreëerd door God, de rest is een uitvinding van de duivel." "Interessant. Had geen idee dat de duivel de Bijbel bedacht."

Goed nieuws vind ik dat er mensen zijn die níet ontkennen dat door toedoen van de mens het klimaat veel te snel verandert. Er zijn er zelfs die er rekening mee houden dat overheden zich laten leiden door populisten die 'Het Volk' laten geloven dat het helemaal niet zo erg is 'als het maar een paar graadjes warmer wordt.' Het staat iedereen natuurlijk vrij om wetenschappers niet maar populisten wél te geloven maar - en ik zeg het maar gewoon - dat is dom. De meneer in dit filmpje (klik) legt helder uit waarom het dom is om te geloven in 'klimaatsceptici'.

Helaas is onze huidige regering van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het eens met 40% (klik) van de Nederlandse bevolking: 'De planeet redden is prima. Zo lang het maar geen geld, tijd of moeite kost.' Volgens opiniepeiler Maurice de Hond - toch een held voor de betreffende 'weg met de overheid!'- groep na zijn uitspraken over corona en mondkapjes en zo - vinden met name PVV en FvD-stemmers dat zij absoluut geen enkele moeite hoeven te doen om de gevolgen van klimaatverandering te minimaliseren.

Met name kustgebieden zullen - als er niet héél snel en vakkundig wordt ingegrepen - deel gaan uitmaken van de oceanen. Nog wel leefbare gebieden zullen worden overspoeld (...) met tientallen miljoenen vluchtelingen. Die zullen niet allemaal terecht kunnen op drijvende luxe-woningen zoals deze:


Terwijl multimiljonairs deze 'villa's op het water' kopen (ja, de 'rich and powerful' weten vrij zeker dat klimaatverandering een probleem is), geeft dat architecten en producenten de kans om minder luxe drijvende appartementen te bedenken en bouwen. Over enkele tientallen jaren zal ook de middenklasse zich een drijvend - en stormbestendig - appartement kunnen veroorloven. Voor mensen met een inkomen van minder dan tweemaal modaal is het jammer. Die moeten hopen dat overheden eindelijk eens inzien dat klimaatverandering wel degelijk een gigantisch probleem is en maatregelen nemen voordat het water ons letterlijk aan de lippen staat.  

Één van de architecten van deze 'SeaPods' én van het achterliggende idee, is de Nederlandse architect Koen Olthuis.

De visitepoes die ik Kriebel noemde en nu - na het overlijden van taalheld en heuse bijzonderling Wim de Bie is omgedoopt tot 'Mozes Kriebel' - heeft onlangs geleerd dat de strijkplank een fijne plek is om op te liggen. 

Met name wanneer daar nog een fijne trui op ligt die nog een beetje warm is omdat-ie pas gestreken is. En direct weer de wasmachine in mag.


================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels