Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 20, 2022

Meer gelukszoekers!

Op mijn stukje over gelukszoekers van een week eerder (klik) kreeg ik via verschillende kanalen als commentaar: 'Ja maar vluchtelingen krijgen zomaar van alles gratis en bakken met geld!' De mensen die dat [napraten] denken moet ik helaas teleurstellen. De waarheid zit anders in elkaar. Hier zijn een paar van die nare dingen die men ook wel 'cijfers en feiten' noemt. Ik weet 't, het zijn geen Facebook stukjes of filmpjes op Youtube en Bitchute (daarop staan filmpjes die van YouTube geweerd worden vanwege het bevatten van klinkklare nonsens) en sommigen zullen blijven zeggen: 'Ja, maar dat zijn maar feiten!' maar toch...

Terwijl de asielprocedure loopt ontvangt een asielzoeker ongeveer €60 per week (klik). Asielzoekers aan de grens (met Europa) terugsturen (klik) leidt vaak tot hun dood. Dat is niet zomaar een verhaaltje maar een gegeven. Denk bijvoorbeeld aan het schip met 900 joodse vluchtelingen (klik) dat Amerika niet in mocht in 1939 'want vol is vol!' en stelt u zich eens voor dat uw eigen (groot)ouders aan boord waren van dat schip. 

Ook Otto Frank (klik) probeerde zijn gezin zonder succes naar het o zo vrije Amerika te krijgen. Maar haalde bakzeil 'want joden zijn hier niet welkom'. Lees nu voor 'joden' maar even 'Syriërs'. Of  'moslims'. Als u nu nog steeds vindt dat Nederland geen mensen moet opvangen die anders onnoemelijk veel zouden lijden, bent u gewoon een harteloos mens. Zo. Dat heb ik gezegd.

Vindt u daarnaast dat Nederlandse economisch vluchtelingen (mensen die puur voor meer welvaart en welzijn naar een ander land emigreren) daar met open armen moeten worden opgevangen, dan bent u ook nog eens hypocriet. En 'even' de verhalen vergeten over de Nederlandse gelukszoekers die dachten wel even snel rijk te worden in een ander land. 'Ja, maar dat waren er maar enkelen!'. Nou nee, het waren er honderdduizenden

Hier wat informatie (klik) over de diverse procedures inzake vluchtelingen in Nederland. Let op: bevat feiten!

Zoals indertijd honderduizenden Nederlanders er bewust voor kozen om niet in Nederland te blijven om de economie er bovenop te helpen, geldt dat natuurlijk ook voor vluchtelingen uit andere landen. Wie wil het nu niet beter hebben voor zichzelf en zijn kinderen? 

Ofwel blijf je in het land waar je geboren bent en denkt het slecht te hebben
ofwel ga je naar een ander land in de hoop op een beter leven. 

Even voor de mensen die denken het slecht te hebben in Nederland of België: naar welk land zou u gaan voor een beter leven?

Nederland staat al jaren in de top vijf van beste landen om te wonen. Naar welk land zouden Nederlanders moeten emigreren voor een beter leven?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels