Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 17, 2023

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat gaat over je druk maken:

"Dus je maakt je daar al jaren druk over maar besloot dat pas te laten merken
toen het onderwerp 'trending topic' werd op Twitter?"

Goed nieuws vind ik dat enige tienduizenden mensen bezig zijn om het probleem van klimaatverandering aan te pakken. Geo-engineering is een van de vakgebieden waar momenteel naar gekeken wordt. 

Het leukste aan zaken als geo-engineering vind ik dat klimaatwappies (=Mensen die - ondanks keiharde bewijzen van het tegendeel - net als hun favoriete volksmenners (die daar vaak voor betaald worden door lobbyisten van de fossiele brandstof industrie) - geloven dat het klimaat helemaal niet radicaal verandert en dat dat zeker niet komt door de mens. Red.) daar tegen zijn: 

Mensen die hun favoriete populist nablaten en zeggen dat het klimaat helemaal niet kan veranderen door menselijk toedoen praten diezelfde populisten na wanneer die zeggen dat de mens moet stoppen met het beïnvloeden van het klimaat 'want stel je voor dat het door toedoen van de mens maar één graad warmer of kouder wordt, wie weet wat wereldwijd de gevolgen zouden zijn? Levensgevaarlijk dus, dat de mens het klimaat beïnvloedt!' Dan denk ik 'Joh, meneert de klimaatontkennert, schrijf es effe op wat je net zei en lees het dan effe hardop. Kan je nouw eindelijk es een beetje nadenken, gozert?'

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat de wetenschappers van ExxonMobil (een van de grootste spelers op de oliemarkts) al in de jaren '70 (klik) wisten dat de fossiele brandstof industrie verantwoordelijk is voor een te snelle en onomkeerbare klimaatverandering. Die rapporten werden doelbewust niet openbaar gemaakt. 'Dus ExxonMobil wordt nu zeker keihard aangepakt door de Amerikaanse overheid, de directeuren gaan de bak in en het bedrijf moet verplicht miljoenen uitgeven aan het zuiveren van de lucht, het water en de lucht die zij vervuild hebben?' 

Nou, nee. De Amerikaanse politici overwegen zulke maatregelen niet eens. Dan raken zij namelijk hun baantjes kwijt. 'Huh?' Ja, voor het maken van hun pro-olie & dito gas beleid ontvangen zij namelijk miljoenen van hun opdrachtgevers/sponsors. Zo ontvingen Democraten samen ruim vijf miljoen dollar en Republikeinen samen ruim 20 miljoen dollar. Alleen al in 2022. Die cijfers kunt u terugvinden op deze handige website (klik).

In Nederland zou het een enorm schandaal zijn als uitkwam dat een politicus letterlijk betaald zou worden door dezelfde industrie waar hij of zij beleid voor creëert; in de VS haalt men de schouders op: 'Ja, dat weten wij al heel lang. En dus?'

Het goede nieuws is nu in elk geval dat wij weten dat zelfs de olie-industrie weet dat de mens grotendeels verantwoordelijk is voor klimaatverandering en dat veel politici betaald worden om er hun mond over te houden. Het stokje ligt nu bij de burger die hopelijk weet wat te doen bij toekomstige verkiezingen. Hint voor de Nederlandse lezers: kijk even hoeveel Kamerleden na hun politieke carrière 'stomtoevallig, hoor!' kwamen te werken bij zwaar milieuvervuilende bedrijven voor wie zij als politicus beleid maakten of aanpasten. Zal er een paar voorzeggen: Frits Bolkestein (VVD) werd adviseur bij Menatap, de bankier van Yukos Oil, Wouter van den Bos (PvdA) ging terug naar Shell waar hij voordat hij de politiek in ging ook al werkte en Camiel Eurlings werd directeur van hetzelfde bedrijf waar hij als (eerst Nederlands en later EU-minister) nog even wat mooie deals voor had geregeld: KLM.

Minister Sigrid Kaag (klik) vindt dat de overheid moet stoppen met subsidies op olie, gas en kolen. Dus betaalt de lobby van die industrieën een paar volksmenners om Het Volk op te jutten om mevrouw Kaag te demoniseren. 
Het Volk roept dus dat Kaag een heks is en meer nare dingen. Het Volk is niet veel beschaafder geworden sinds de heksenvervolgingen. 

In februatie 2021 maakte Billy de Kat kennis met een leuk pak sneeuw. Wat hem absoluut niet scheen te deren. Hij vond het wel vervelend dat hij nu niet uit zijn favoriete drinkbak kon drinken: de vijver was dichtgevroren.


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels