Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, september 26, 2015

Waarom ik geen PVV stem

Gelukkig is in Nederland de vrijheid van meningsuiting een groot goed. Ik mag dus zeggen dat ik de meeste PVV-stemmers dom vind
(Heb'em al eerder geplaatst maar het filmpje blijft leuk. En tekenend voor het denkvermogen van mensen die Geert Wilders geweldig vinden.)

en dat kleine percentage niet-domme PVV-stemmers niet begrijp.

Hoe kun je op een partij stemmen die volkomen ondemocratisch is, die vindt dat vrijheid van meningsuiting alleen maar mag gelden voor mensen die het met de Grote Leider en enig lid eens zijn en die nog nooit iets heeft bereikt? Behalve dan dat mensen met een IQ van minder dan 90 banger zijn geworden dan voordat Geert Wilders zich afscheidde van de VVD. Opvallend detail is nog dat zowel de VVD alsook Wilders vinden dat iemand die uit een partij stapt zijn zetel moet inleveren en niet gewoon in de Tweede Kamer mag blijven zitten. Waarom geldt dat niet voor de heer Wilders?

(Even tussendoor: hier een onderzoek naar 'de PVV-stemmer'. Het zijn natuurlijk gemiddeldes maar geeft een aardig beeld)

'Ja maar, de PVV heeft van alles bereik!'
-'Wat dan? Rijdt dankzij inspanningen van de PVV de buurtbus weer in dat dorp in Oost-Groningen? Heeft de PVV-fractie op lokaal niveau corruptie aan de kaak gesteld, een woningcorporatie op de vingers getikt of een school voor sluiting behoed? Is het dankzij de PVV niet meer mogelijk om studenten op te lichten met tijdelijke huurwoningen of heeft de 'partij' keihard gestreden voor gelijke rechten voor alleenstaande moeders en alleenstaande vaders? Niets van dat al. Noem mij één concreet idee dat komt uit de koker van de PVV dat uitvoerbaar is en ook daadwerkelijk werkt(e) om dit land beter te maken.'

'Nou, eh...in de peilingen zijn ze zo'n beetje de PvdA voorbij, geloof ik.'

-'Dat is niet echt een goed voorbeeld.'

'Ja maar, ze zijn tegen moslims.'

-'Dus roepen dat het allemaal de schuld is van de moslims is een effectieve methode om de problemen in Nederland op te lossen?'

'Nou...eh...ja...eh...nee!'

Uitspraken als: 'Asielzoekers moeten werken maar mogen niet onze baantjes inpikken!' en 'Ze moeten van tradities afblijven en stierenvechten moet worden verboden!' geven wat mij betreft aan dat er wat gedaan moet worden aan het onderwijsbeleid in Nederland. Misschien vindt u die uitspraken blijk geven van een hoge mate van intelligentie?