Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 19, 2013

Heeft u wel eens geweld gebruikt?

Vandaag was ik in Tilburg voor een fotoshoot.  Best ver weg voor een Amsterdammer en even had ik de neiging te controleren of mijn paspoort nog wel in mijn binnenzak zit. Maar goed, het was gezellig en ook al is Tilburg ver weg,  het ligt nog steeds in Europa... ;-) 

Het Europese Hof van justitie heeft geoordeeld dat de opslag van vingerafdrukken illegaal is.
http://webwereld.nl/beveiliging/79714-opslag-van-vingerafdrukken-is-illegaal--zegt-eu-hof#close-cookie-bar Ik ben benieuwd of de Nederlandse overheid nu nóg volhoudt dat men van iedereen in Nederland die ouder is dan 12 vingerafdrukken bewaard met als voornaamste doel het tegengaan van geweld door terrorisme.

Er zijn heel veel mensen die geloven dat het gebruik van geweld de beste manier is om een einde te maken aan geweld. Die aanname kan heel eenvoudig worden bewezen want als geweld daadwerkelijk de beste manier was om een einde te maken aan geweld dan zou er geen geweld meer zijn!

Heeft u wel eens geweld gebruikt? En was dat terecht?