Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 20, 2010

Elkaar

Ooit kwam er een administratieve functie vrij bij de Clara Wichman stichting.

Als werkloze administrateur solliciteerde ik daarop en ontving een keurige afwijzingsbrief..."Uit overtuiging nemen wij uitsluitend vrouwen aan." Ik schrok mij een hoedje en belde het secretariaat. Dat bevestige inderdaad dat deze stichting die op juridische wijze vrouwenbelangen behartigt als beleid voert dat er geen mannen werken. Verbaast meldde ik dat ze DUS exact hetzelfde deden als die bedrijven die geen vrouwen aannemen of te weinig belonen. Eigenlijk nog veel erger want bij de Clara Wichman stichting was het zelfs officieel beleid. De mensen van het Meldpunt Discriminatie gaven mij "in principe" gelijk. Hoezo "in principe"? Je hebt gelijk of je hebt dat niet.

Ook de dames (volgens mij werken ook daar geen heren, louter op basis van het feit dat zij man zijn. Discriminatie heet dat. Maar vrouwen mogen op dit punt wél discrimineren in dit land en mannen niet. Zo is dat nu eenmaal. Maar dit terzijde.) van het tijdschrift Opzij hebben het begrip "Gelijke Behandeling" niet helemaal begrepen en organiseren eerdaags een boekenbal met UITSLUITEND vrouwelijke auteurs. (Maar mannen mogen ook komen, hoor!Ziet U't gebeuren: Een boekenbal voor louter mannelijke schrijvers "maar vrouwen mogen ook komen kijken, hoor!"?) Ik vind dat niet verstandig.

Vandaar mijn vraag aan met name de vrouwelijke lezers:"Willen jullie vooral gezien worden als vrouw of als mens?" En zeg alsjeblieft niet "beide" maar kom met argumenten. Alsjeblieft. Het is voor mannen inmiddels knap ingewikkeld geworden met vrouwen die op zoek zijn naar "Een echte macho man die niet bang is zijn vrouwelijke kanten te tonen" en meer van die flauwekul.

De vrede handhaven door middel van wapengeweld is ook flauwekul. Volgens mij dan. Toch zijn er mensen die denken dat je anderen kunt dwingen zich vredelievend te gedragen door een wapen op ze te richten. Vroeg of laat zal men zich tegen de wapendragers keren. Zo werkt dat nu eenmaal. Zou U persoonlijk het goed vinden als iemand U komt "redden" uit Uw huidige situatie, zijn eigen levensstijl aan U opdringt en U daarbij een mes op de keel houdt?

Ik denk van niet en mede daarom ben ik tegen geweld. En wie het niet met mij eens is sla ik helemaal in elkaar...

Deel dit stukje