Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 02, 2022

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat gaat over consequenties
'Je wilt de vrijheid om lekker te spelen en chaos te veroorzaken?
Wees je ervan bewust dat je de consequenties er gratis bij krijgt.'

Goed nieuws vind ik dat er na bijna 50 jaar een einde is gekomen aan een oorlog tussen Canada en Denemarken. Huh? Waren die landen in oorlog dan? Ja, over het bezit van Hanseiland (klik). Sinds 1973 maakten de landen - in 'de vriendelijkste oorlog ooit' - ruzie over wie zich eigenaar van het eiland mag noemen. De claim werd steeds opnieuw gemaakt door een fles sterke drank achter te laten voor bezoekers van de tegenpartij: 'Kijk, wij waren hier. Doe er maar iets aan!' 'Oké, wij drinken die fles leeg en laten een fles sterke drank uit ons land achter. Ha!'

Het conflict Rusland-Oekraïne zorgde ervoor dat de landen wilden laten zien dat je een conflict ook zonder bloedvergieten kunt oplossen en noemen zich sinds kort beiden eigenaar van ieder een helft van het eiland. Niemand kan een stuk land natuurlijk echt bezitten. Net als lucht, water en vuur is het voor iedereen die er gebruik van wil maken. Vraag maar eens na bij oudere, inheemse volken.

Terugkerend van een bezoek aan een buurvrouw, vond ik deze buurkat die mijn tuinpad bewaakte. Na eerst naar mij geblazen te hebben en vervolgens voorzichtig aan mijn hand te hebben gesnuffeld, mocht ik doorlopen van deze beveiliger. Heel vriendelijk.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels