Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 23, 2013

Amsterdam Beatclub

15 December vierde de Amsterdam Beatclub het tien-jarig bestaan. En hoe! Met muziek, drank en dans op één van de mooiste locaties van het land: Paradiso, Amsterdam. Zelf mocht ik meedoen als onderdeel van een uurtje Burlesque. Wat is Burlesque? Denk Berlijn jaren '30. Kleine nachtclubs die eigenlijk weinig meer zijn dan grote kelders onder oude gebouwen opgetuigd met een paar gordijnen. Bezoekers genieten van een drankje terwijl muzikanten en danseressen proberen het publiek te paaien met hun kunsten. Op die manier hun geld verdienend. Je werd er niet rijk van maar leuk was het wel en je had contact met het publiek. Dat zie ik Justin Bieber niet nadoen wanneer hij op zijn hotelkamer weer eens chagrijnig zit te doen omdat hij niet eens het volgende level op zijn Playstation spel mag afmaken omdat er zo nodig weer eens 60.000 mensen voor 80 dollar een kaartje hebben gekocht om hem door een verrekijker te mogen zien.

Hoe een écht feestje eruit ziet wil ik u laten zien aan de hand van de volgende voorbeelden van het 10-jarig bestaan van de Amsterdam Beatclub. 20 Bands op vier podia plus diverse sideshows! De financiële aderlating voor de gemiddelde bezoeker? Slechts 15 hele euro'tjes!