Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 07, 2018

Regels zijn regels

Iedereen moet zich aan de regels houden. Dat is een zinnetje dat vaak wordt gebruikt door mensen die vinden dat zij zelf zich niet aan de regels hoeven te houden. Dat valt echt op. Ene Mart1993 zegt bijvoorbeeld over de uitgezette kinderen Lili en Howick: Gewoon t land uit. Mensen die helpen onderduiken vervolgen.


Gewoon t land uit. Mensen die helpen onderduiken vervolgen. (klik)
Gewoon t land uit. Mensen die helpen onderduiken vervolgen.

Maar ik durf een wedje met u aan: wedden dat hij klaagt wanneer hij een boete krijgt voor te hard rijden of 'met maar een paar biertjes op'?

Denkt u hier maar eens over na: 'Zij die Anne Frank hielpen onderduiken braken de wet. Zij die haar verraden hebben hielden zich eraan.'

Waarschijnlijk zijn er geen regels die iedereen tevreden stellen en waar echt iedereen zich aan zal houden.

Toch zou ik in elk geval een regel van kracht zien worden:  domme mensen hoeven zich niet aan verkeersregels te houden. Binnen de kortste keren zijn er dan geen domme mensen meer!

==============================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/