Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 18, 2011

Vader

In reactie op de opmerking van een heuse islamofoob (én lid van een extreem rechtste groepering) schreef ik het volgende:

Ook veel christenen hebben goede banden met de nazi's (gehad). Helaas mis ik van jou de bewijzen dat moslims gelieerd zijn geweest aan Hitler. Wat maar weer aantoont dat islamofoben geen bewijzen nodig hebben om anderen te overtuigen van hun gelijk. Zodra je die bewijzen wéĺ hebt én kunt verklaren waarom de Bijbel níet letterlijk moet worden genomen maar de Koran wél, ga ik graag weer met je in discussie. Fijne dag verder! (En dat meen ik en is zeker niet sarcastisch bedoelt)

Inderdaad, ik probeer discrimineren tot het uiterste te voorkomen en praat zelfs met mensen wier mening lijnrecht tegenover de mijne staat. Al is het maar om te laten zien dat discussiëren ook op een normale respectvolle manier kan.

Er zijn nu eenmaal mensen die ervan overtuigd zijn dat verschillende bevolkingsgroepen anders van elkaar behandeld moeten worden. En ook idioten hebben recht op hun mening...;-)

Zélfs als ze vinden dat Joden wél en Moslims níet dieren ritueel mogen slachten. Alsof het wat uitmaakt voor de koe volgens welk ritueel zij geslacht wordt: Kosher of Halal. Of volgens het kapitalistisch ritueel: zo snel en zo veel mogelijk koeien slachten voor zo weinig mogelijk geld.

Ach, later lachen we om deze discussie en is het niet meer dan een herinnering voor een enkeling.

Herinneringen maken is misschien wel het mooiste dat er is. Nu mag ik dat met m'n kinderen doen en het voelt als een voorrecht. Alleen al het idee dat ze later zullen zeggen: "Ik weet nog goed dat ik vroeger met mijn vader..."