Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 12, 2014

Als klagen een olympische discipline wordt

De thema-avond die ik afgelopen donderdag mocht presenteren ging over het Syndroom van Gilles de la Tourette. Erg interessant! Wist u bijvoorbeeld dat maar 14 procent van hen die de aandoening hebben zich bezig houdt met schelden en vloeken? Vrijdag bezochten mijn vriendin en ik de film 'The Amazing Catfish', een heel mooi en integer verhaal met als rode draad dat niemand alles alleen kan doen. Zaterdag deden mijn oudste dochter en ik mee aan een workshop Manga tekenen
en hier is mijn werkstuk na slechts een uurtje les:
Zaterdagavond zagen en hoorden wij Conchita Wurst stelling nemen tegen haat en intolerantie. De Oostenrijkse transgender won het Eurovisie Songfestival met name door een mooi liedje ontzettend goed te zingen. Het Nederlandse duo The Common Linnets werd op een baard na tweede...(Die grap heb ik van een collega.)

Zondag was het natuurlijk Moederdag en daarom kreeg mijn vriendin ontbijt op bed.
Daarna gingen wij langs bij mijn moeder voor wie wij een verrassing hadden: omdat vanwege het slechte weer de markt was afgelast kwam mijn vriendin mee.

Natúúrlijk moeten mensen die naar Nederland komen omdat zij in eigen land vermoord dreigen te worden vanwege hun ras of overtuiging beschermd worden en een plekje krijgen om te wonen. Maar niet in onze achtertuin. Dit 'Not In My Backyard' (NIMBY)-syndroom is in Nederland het sterkst bij vrouwen en ouderen. Jongeren zijn minder hypocriet. Over het algemeen begrijpen zij dat wanneer je voor verbreding van wegen bent dat óók geldt voor de snelweg die langs je eigen dorp loopt. Dat er meer zendmasten moeten komen voor beter mobiel bereik houdt in dat je ook zélf voortaan onder een zendmast komt te slapen.

Wij Nederlanders zijn - in het algemeen - erg goed in klagen. Wij klagen over zaken waar wij niets aan kunnen veranderen, zoals het weer. En wij klagen er zelfs over dat in onze ogen andere Nederlanders te veel klagen!

Men klaagde er zelfs over dat de Nederlandse omroepen de nadruk legden op de prestaties van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji. Tsja, wij kunnen natuurlijk gaan kijken naar het synchroon trampoline springen voor vrouwelijke snowboarders omdat Oezbekistan als enig deelnemer medaillekansen heeft maar het gros van de Nederlandse televisiekijkers wil nu eenmaal Nederlandse sporters aan het werk zien. En daarom zijn rond de tijden dat die optreden de reclameblokken het duurst betaald. Voor de omroepen is het dus gewoon een commerciële afweging.

Zoals men in Canada vooral kijkt naar skiën, ijshockey en curling omdat voor Canada daar de meeste medaille kansen liggen. Maar mocht klagen ooit een olympische discipline worden dan zullen de Noren en Russen zich bij voorbaat terugtrekken uit de competitie want met Nederland in de race maakt niemand verder nog kans; op het gebied van klagen wint Nederland goud, zilver én brons.

De gratis Tip van Ter van vandaag is: wilt u lichaamsvet verbranden zonder dieet en zelfs zonder dat er een handige app op uw smartphone voor nodig is? Er bestaat een eeuwenoude methode die ook nog eens geen geld kost. Die methode heet 'Wandelen'.

En ja, ik vind dit een mooi liedje...