Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 26, 2013

Genieten


Straks mag ik op verjaarsvisite bij mijn schoonvader en vanmorgen was ik na een bezoek aan de huisarts wat tijd kwijt met het bezoeken van de allergoloog. Daarna nog wat op kantoor gedaan ook! Het handige van al dat wachten in wachtkamers, op de bushalte en het reizen met de tram en trein is dat er dan tijd is voor het lezen van een script ten behoeve van een auditie, morgen. Eerder die dag word ik verwacht bij een fotoshoot. Het is dat ik een agenda heb want anders zou ik zomaar een afspraak kunnen vergeten.

Zaterdag vergaten wij op gegeven moment dat wij feestvierden bij kaarslicht in verband met Earth Hour, dat ene uurtje per jaar dat wereldwijd aandacht wordt gegeven aan energieverspilling. Zo zie je maar: ook zonder stereo-installatie, welgeplaatste spotjes en wake-up lights kun je het prima naar je zin hebben! Bij de fysiotherapeut was het ook gezellig, maandag en bij buurvrouw Hetty dronk ik een kopje thee om 's middags bij m'n vrijwilligerswerk lekker veel op te ruimen op kantoor.

Toen ik thuiskwam bleek dat mijn zoon iets eerder thuis was dan op andere maandagen. Hij had net gelezen dat het de koudste 25 maart was, ooit in Nederland gemeten. Het is zó koud dat er hier en daar in het land op natuurijs werd geschaatst. In Rusland haalden Nederlandse schaatsers, zo zagen wij het afgelopen weekend, diverse medailles in de voorbereiding op de Olympische Winterspelen, volgend jaar, waar ook ongetwijfeld mijn zoon van zal genieten.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Herman Emmink