Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 07, 2011

Kennis

Superfer kwam vandaag thuis met een heuse tien voor zijn proefwerk Natuurkunde. Als vader vind ik dat nauurlijk geweldig!

Mensen roepen dat het geweldig is wat Wikileaks doet "want alle informatie moet openbaar zijn" (En begrijp me niet verkeerd: ik draag de organisatie een warm hart toe). Behalve als het gaat om informatie die die mensen zélf schade kan berokkenen. Zo hypocriet zijn die mensen (en ik dus ook. Tot op zekere hoogte) ook wel weer.

Natuurlijk is het fijn dat Julian Assange en zijn medewerkers het gedrag van overheden aan de kaak stellen maar zeg eens eerlijk: Zou U willen dat Uw partner weet dat U wel eens sexuele fantasiën heeft over een collega?

Dan kunt U dus ook niet beweren dat alle informatie openbaar moet zijn. Stel dat uit documenten blijkt dat Amerika er over fantaseert om Europa in te nemen als 51ste staat? Waarschijnlijk Misschien had Bush Junior al gesprekken hierover met Berlusconi!

Extra informatie betekent extra zaken om je zorgen over te maken. Soms denk ik dat die jongens en meisjes uit bijvoorbeeld "Oh oh Cherso" gelukkiger zijn dan anderen. Gewoon, omdat ze geen behoefte lijken te hebben aan het vergaren van kennis.