Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 18, 2012

Vrije tijd


Boek nummer negen van dit jaar is IQ84, Boek één van Haruki Murakami en ik sta te popelen om te beginnen aan Boek Twee. Murakami is een meesterverteller en zijn verhalen laten je geen moment met rust. Lezen dus! En bovendien: lezen is gezond!

Biologisch eten zou gezond zijn. Hoe komt het dan dat de gemiddelde middeleeuwer zelden ouder werd dan 38? Ik bedoel maar: cola, chocola, diepvriesvoedsel, fastfood, chips en plofkippen bestonden niet eens!

Wilt u ook dat alle kippen ter wereld lekker vrij hebben kunnen rondlopen voordat wij ze verwerken tot lunch of avondeten? Regelt u dan ook nog even twee aardes erbij? Want zoveel extra planeten zijn er nodig om aan die behoefte te voldoen. Echt waar.

U en ik zijn erg dubbel in ons gedrag: wij willen dat kippen een goed leven hebben maar hebben daar geen geld voor over. Zo gaat het in het algemeen natuurlijk: wij hebben graag idealen. Maar ze moeten ons geen geld kosten. Of vrije tijd.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ger Smit