Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 10, 2021

Kritiek leveren vanaf de zijlijn is makkelijk

Als u de premier van Nederland was namens de VVD en geld voor u dus belangrijker dan al het andere bij elkaar, wat zou u dan kiezen? De maatregelen beëindigen en Covid vrij spel geven, met duizenden extra doden tot gevolg en dus minder belastinginkomsten? Of de Covid-maatregelen handhaven, met als gevolg dat meer bedrijven failliet gaan met als gevolg dus minder belastinginkomsten?

Het kabinet Rutte III vond kiezen best lastig en beslissingen uitstellen (de basis van 'Polderen') werd niet meer geaccepteerd. 
(Ik schreef over polderen in een weekoverzicht)

Dus besloot men maar op te stappen met de woorden: 'Veel succes voor de nieuwe regering na de verkiezingen in maart!' om intussen aan te blijven als demissionair kabinet en gewoon door te gaan met polderen en af en toe 'daadkracht' tonen door maatregelen te nemen die geen echt maar vooral een politiek effect hebben. In de richting van wat de PVV graag wil: 'Wij verbieden de Koran!' Symboolpolitiek heeft dat, iets roepen waarvan je weet dat de uitvoering onmogelijk is maar waarmee je de achterban even laat juichen.

===============
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
===============
Voor u persoonlijk: bent u liever dood of failliet?

Natuurlijk is het makkelijk om te klagen dat het kabinet het allemaal verkeerd doet maar wat zou u doen als 'baas van Nederland'?

Stemmen op rechts-populisten zal ik nooit doen en kan mij ook niet voorstellen dat ik ooit op de VVD zou stemmen of op de SGP, de partij die gedwongen moest worden vrouwen toe te laten en met opheffen werd bedreigd als zij bleven volharden in het overtreden van Artikel 1 van de Grondwet. Opvallend trouwens hoeveel 'christenen' (met opzet tussen aanhalingstekens want christen ben je pas wanneer je je als zodanig gedraagt en niet alleen maar zo noemt) en rechts-extremisten gemeen hebben: 'Weg met buitenlandse invloeden, alles moet bij het oude blijven, traditie is traditie!' Niet voor niets is het in plaatsen van Veen en Staphorst gebruikelijk dat de SGP de grootste partij is, op de voet gevolgd door eerst nog PVV, nu FvD. Aardig weetje: de oprichter van de SGP, dominee Kersten, was een anti-semiet. Zo riep hij de gelovigen op om de nazis's te helpen door joodse kinderen aan te geven. Leuke man.

Bij elke stemwijzer die ik doe staan (partijen als) PVV, SGP en VVD steevast onderaan. Blijkbaar heb ik weinig met hen gemeen.

Een vriend van mij zit bij De Feestpartij (let u maar even niet op de schrijffouten op de website. De Nederlandse taal enigszins beheersen is niet meer nodig wanneer je wat te zeggen hebt. Kijk maar op sociale media) van Johan Vlemmix. Misschien zet ik bij zijn naam wel een kruisje. Maar dat zou dan een proteststem zijn op een links-populistische partij. Toegegeven, ik vind hen een stuk sympathieker dan rechts-populisten maar liever laat ik het land leiden door mensen die hun ideeën kunnen onderbouwen met tastbare feiten en goede argumenten. Dat ontbreekt totaal bij populisten.

Populisten doen het altijd goed in verkiezingen voor klasse-vertegenwoordiger. Kijk maar eens naar Amerikaanse TV-series over dat fenomeen: dat baantje gaat per definitie naar degene die er het leukste uitziet en de mooiste beloftes doet. Nooit naar iemand met een wat meer doorsnee uiterlijk die écht goede ideeën heeft én die kan waarmaken. Dat heet 'directe democratie' en is het systeem dat de voorkeur geniet van 'Het Volk'. Al begrijp ik niet waarom het fijn is om iemand aan de macht te hebben die er leuk uit ziet maar verder niets kan, behalve blijven volhouden dat het ooit allemaal heus waar beter zal gaan als je maar op hem of haar blijft stemmen.

Dacht persoonlijk dat ik wel goed zat: een vaste baan voor drie dagen per week bij een brouwerij à €900 per maand met daarnaast werk in de entertainment voor gemiddeld (in december significant meer, de rest over het jaar verspreid) €400 per maand.

Maar niet veel gesloten cafés bestellen bier bij een Amsterdamse ambachtelijke bierbrouwerij en niet veel gesloten bedrijven nodigen een entertainer uit om de jaarcijfers te presenteren op het bedrijfsfeest. Nachtclubs zijn ook dicht en het enige dat een beetje op een festival lijkt is af en toe een grasveld waarop mensen staan te roepen dat zij geen mondkapje willen dragen maar de vrijheid eisen om anderen te besmetten met een dodelijke ziekte. 

Dat wordt 'em dus ook niet.

Maar wat dan wel? Kan ik solliciteren in de kinderopvang? Een vakgebied waarin ik enige tijd en met veel plezier gewerkt heb? Dan zal eerst de kinderopvang weer open moeten gaan.

Liefst werk ik drie à vier dagen per week. Om tijd over te houden voor vrijwilligerswerk en hopelijk eerdaags ook weer entertainment. Voor wat meer dan het minimumloon graag en dus zeker niet 'in een gezellig team met behoud van uitkering!' zoals gemeentelijke websites graag enthousiast melden

Liefst ook voor een bedrijf waarbij ik mij kan vinden in het bedrijfsmodel. 'Fractie-assistent PVV, affiniteit met het gedachtegoed is een pré' is dus uitgesloten. Net als werken voor een steenkoolcentrale bijvoorbeeld. U begrijpt mij wel, denk ik.


Stel ik teveel eisen aan een baan, denkt u?