Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 01, 2023

De week voorbij

Eigenlijk best gek (maar dat zijn wappies nu eenmaal): 'Handen af van dieren want dieren zijn schattig en zielig en niemand neemt mij mijn karbonaadje, biefstuk of stuk plofkip af en veganisten zijn allemaal links!'

Waarom kunnen zoveel mensen niet een eenvoudige keuze maken: zijn dieren nu zielig of niet?

Waarom is voor simpele zielen alles wat slecht is automatisch 'links'?

Soms vraag ik een andersdenkende: "Wat is 'links'? In je eigen woorden dus zonder te spieken."

Wat antwoorden andersdenkenden op de vraag 'wat betekent 'links'?' volgens u?

========
Maandag werd ik behoorlijk verrast door de vele interacties 

naar aanleiding van een eenvoudige vraag:

Wat is volgens jou de grootste bedreiging voor mens en planeet?

Mensen als Roger bestaan blijkbaar écht. En wellicht is dat het grootste probleem in de wereld: zonder mensen als Roger zou de mens kunnen samenwerken om de échte problemen aan te pakken. Want zeg eens eerlijk: waarom is het een probleem dat Jezus, vrouwen, boeddhisten, veel Afrikanen, Tibetanen, Schotten, et cetera in een jurk of rok rondlopen?

Ook vreemd: mensen als Roger hadden er geen enkel probleem mee tot een paar rechtspopulisten hen vertelden dat het een probleem was. Kijk maar naar hun sociale media berichten van vijf jaar geleden: niets over transgenders. Dus het is al hun hele leven een probleem voor wappies en blijkbaar begon hun leven drie jaar geleden, toen 'transgender' hip werd door mensen als J.K. Rowling.

Zoals bij alle homofobe en transfobe personen is haar angst ("Straks worden vrouwen belaagd door mannen die hun kleedkamer binnenkomen en zich speciaal daarvoor laten ombouwen tot vrouw! Waaah...de wereld vergaat! Help mij, mammie!") volkomen ongegrond. Er is welgeteld nul bewijs voor dit soort uitspraken van rechtspopulisten die daarmee hun schaapjes bang maken en - houden.

Vraag je een wappie 'Waaróm is het een probleem dat mannen jurken dragen?', dan weet hij of zij het antwoord niet. Omdat dat er niet is.

Zoals verwacht reageerden de andersdenkenden uit pure zelfzucht ("Ik vind een man in een jurk geen gezicht". Zoals zij ook zeggen: "Ik heb geen last van klimaatverandering") en reageerden weldenkende mensen met reacties als 'Op een dode planeet kun je je niet eens druk maken over iemands kledingkeuze.'

Dan waren er ook nog de zogeheten reliwappies; religieus fanatiekelingen die zeer homo- en transfoob en racistisch zijn 'want Jezus was blank'. 🙄

Zelfs de EO noemt het onzin wat 'reliwappies' verkondigen. Totaal verknipte figuren die geen Twitter maar psychologische hulp nodig hebben. Zoals Lacey (klikken is op eigen risico)

Erg vreemd, die mensen die sidderen van angst bij de gedachte aan een man in een jurk maar zich laten leiden door God, Jezus en priesters. En geen moeite hebben met Sinterklaas.

Trieste conclusie van dit kleine experiment: een procent of twintig van de respondenten is gewoon dom. Maar erger nog vind ik dat maar een paar mensen de vraag goed hadden gelezen; het merendeel zag uitsluitend de twee gepresenteerde opties en dacht niet zelf na. Politici en andere marketeers weten dat. 

Voor wie de tweet en de reacties zelf wil nalezen en eventueel beoordelen is hier de link.

Toen een buurvrouw kwam kijken hoe het met haar zieke buurman gaat, kon ik haar niet vertellen welke dag het was. Gelukkig belde een Broeder van mijn Loge met de vraag: 'Wat is er vanavond eigenlijk?', zonder te beseffen dat er sinds een paar maanden een nieuwe Secretaris is. Daardoor wist ik dat het maandag was.

Na het avondeten trok ik de stoute schoenen aan en maakte een korte wandeling door de buurt. Voor het eerst in dagen. Heel fijn. En niet alleen vanwege de vreemd soort 'stoned zijn' die je kunt ervaren wanneer je met koorts in de frisse avondlucht loopt.

Zag ik nu echt een discobal hangen aan een vlaggenmast? 
Nah, vast niet.

Dinsdag zonk de moed mij in de schoenen toen ik las hoe ver onze beoogde nieuwe premier van de werkelijkheid verwijderd staat.

Het is net als met een bedrijf: als de top te ver staat van de werkvloer, zal de productie stagneren. Met name omdat de werknemers zich niet gehoord en gezien voelen. Dus tijd voor ministers die zelf veel ervaring hebben in het gebied waarvan zij het departement leiden. 

Gaat iemand over het openbaar vervoer, dient die minister jarenlang zelf de bus en trein naar het werk genomen te hebben of zelf busbestuurder geweest te zijn; alleen iemand die zelf een tijd voor de klas stond mag Minister van Onderwijs worden en de Minister van ICT moet tenminste zelf een ICT opleiding hebben gevolgd. Het (ICT-) ministerschap mag geen erebaantje zijn voor bijvoorbeeld een oud-topman van Shell wiens enige computerervaring bestaat uit het kopen van een X-box voor een kleinkind. 

Aan een Minister van Financiën die het verschil tussen debet en credit niet kent, heeft het land weinig. Bovendien moet de schijn van belangenverstrengeling worden weggenomen. Minister van Economische Zaken, Micky Adriaansens (VVD), is ongetwijfeld zeer integer wanneer zij de grote pensioenfondsen en zorginstellingen financieel in het gareel moet houden. Ongetwijfeld denkt zij meer aan de burger dan aan haar loyaliteit jegens de pensioenfondsen en zorginstellingen waar zij vele tonnen aan inkomsten vergaarde als 'commissaris' en 'adviseur'.

Rob Jetten op Klimaat en Energie kan ik begrijpen: hij heeft Bestuurskunde gestudeerd en weet het een en ander van treinen door zijn werk als regiomanager voor ProRail.

Over energie gesproken: dat had ik eindelijk weer! Dus ik zette een bakkie koffie, deed de afwas en smeerde een broodje...en toen was de energie weer op. 🥺

In de middag bijkomen met een kopje thee bij een buurvrouw, eenmaal thuis een uurtje plat - met komkommerschijven op mijn ogen tegen branderige ogen - en doen wat er gedaan moest worden. Eerst een 'dringend bericht!' in mijn e-mailbox: 'Ga onmiddellijk naar Mijn Belastingdienst!' en daar trof ik het bericht: 'Er staat een belangrijk bericht voor u klaar in Mijn UWV'. Dus opnieuw naar een andere website, opnieuw inloggen en zoeken naar een 'Dringend bericht!'. Het enige nieuwe bericht dat ik er aantrof was een oproep om mee te doen met een workshop over de voordelen van het beroep van taxichauffeur. Geen interesse. Dankuwel. Ik heb geen auto, om maar iets te noemen. 

Het was weer de tijd van het jaar om de stand van mijn watermeter door te geven 'anders gaan wij uw verbruik inschatten'. Ik ken dat: dat wordt dan 'ingeschat' alsof ik een gezin van vijf personen ben met drie schoongewassen auto's voor de deur en een tuin ter grootte van een voetbalveld die ik dagelijks besproei met vers kraanwater terwijl wij alle vijf driemaal daags twintig minuten lang douchen.

Ook maar even mijn Waterschapsbelasting 2021 betaald. '2021? Bedoel je niet 2023?' Nee. Had indertijd bezwaar aangetekend omdat mijn inkomen onder Bijstandsniveau zat. Dat zit het nog steeds maar niet volgens de Belastingdienst. Althans, volgens hun - sterk verouderde - computersystemen - moet ik toch betalen. 'U krijgt dit besluit twee jaar na dato dus dat is voorbij de termijn van bezwaarmaken.' Ja, kunst, zo kan ik dat ook: doelbewust meer dan zes weken wachten met het nemen van een beslissing en dan doodleuk vertellen: 'U had binnen zes weken bezwaar moeten maken.' Altijd lachen met die jongens en meisjes van de belastingdienst.

En nee, dat gaat niet beter worden onder Pieter 'Dat is mij ontschoten' Omtzigt en zijn bende van ex-CDA politici die onder de naam Nieuw Sociaal Contract (één plekje onder de NSB op de lijst van Nederlandse politieke partijen) zal meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van november. Lees hier bijvoorbeeld over de rol van Omtzigt in de Toeslagenaffaire. Lollig weetje: niet alleen een stem op het CDA is een stem op het CDA maar u kiest ook voor voortzetting van CDA-beleid bij het stemmen op BBB en NSC. Leuk, niet?

Dus de Nederlandse Belastingdienst zal doodleuk mooie dealtjes blijven maken met grote bedrijven als Über. Indertijd regelde Mark Rutte (VVD) hoogstpersoonlijk een leuk belastingvoordeeltje voor Über. Op instignatie van zijn bekende VVD-collega en EU-parlementariër Neelie Smit-Kroes. Die daarmee diverse wetten én ethische regels overtrad. Maar ach, wat zijn een paar simpele regeltjes en wetten tegenover een paar miljardjes onder vrinden? 

Omdat ik zelf een tijdje politicus ben geweest, spreek ik 'het taaltje' enigszins en weet dus vaak eerder dan de gemiddelde burger wat een politicus bedoelt met een bepaalde uitspraak. Dus natuurlijk ken ik de leugens die bekend staan als 'Dat is mij ontschoten' en de Rutte-variant: 'Ik heb daar geen actieve herinnering aan' maar er zijn nog veel meer van dat soort zinnetjes. 'Politiek' is daarmee een taal op zich.

In verband met een naderende acteeropdracht begon ik met het leren van een voor mij nieuwe taal. Kunt u raden welke taal dit is?
Dan weet u in welk land ik eerdaags mag werken.

Woensdag werd ik er weer op gewezen dat er iets met voetballen was. Een kort onderzoek leerde mij dat er weer eens een wedstrijd was stilgelegd vanwege grof geweld en het overtreden van diverse wetten door 'supporters'. U weet wel: dat zijn van die mensen die zeggen dat zij fan zijn van voetbal maar in wezen fan zijn van geweld en domme dingen roepen. 

Dit keer trad de politie op. Maar meestal - vrijwel elke week - laat Justitie het geweld rond een voetbalwedstrijd gewoon gebeuren 'want de mankracht ontbreekt om er wat aan te doen', luidt het smoesje dat ook werd gebruikt toen 'de boeren' agressief waren en bij agressieve gedragingen van 'het volk' op het Malieveld


Logisch. De waterkanonnen en wapenstokken worden al gebruikt tegen mensen die vreedzaam zitten te zingen

Wat vindt u: mag de politie altijd geweld gebruiken om een einde te maken aan een demonstratie of moeten boeren en 'het volk' ongehinderd kunnen demonstreren maar geldt dat recht niet voor andere groepen?

Natuurlijk is dit wat gechargeerd en herinner ik mij ook nog de agente die met een waterkanon een vrouwelijke demonstrant die weigerde te luisteren het ziekenhuis in spoot. Bijvoorbeeld.

Soms denk ik wel eens dat mensen net zo vaak boos zijn als META, het bedrijf achter WhatsApp, Instagram en Facebook. Van het ene op het andere moment kon ik mijn Facebook- en Instagram-accounts niet meer in. 'Heeft u vragen over niet kunnen inloggen, ga dan naar 'veelgestelde vragen'. U dient hiervoor in te loggen.' Stelletje geinponems, dat kon dus niet. Tss!


Om het lolliger te maken kon ik op mijn mobieltje wel gewoon in Facebook en Instagram. Alleen kan ik van Facebook niet de reguliere app downloaden sinds een paar jaar geleden mijn account werd uitgeschakeld (en ik volledig opnieuw moest starten met het opbouwen van een netwerk) na het delen van de World Press foto van 'Het Vietnam Meisje' omdat die wereldberoemde foto volgens de hypocriete eigenaren van Meta 'kinderporno' betreft. 

Nee, sukkels! 'Bloot' staat niet gelijk aan p0rno! Preutse, domme...[censuur]. Wie raakt er nu seksueel opgewonden van het zien van een meisje wiens huid in brand staat en wiens kleding al tot as is vergaan en dat het uitgilt van pijn en ellende? De mensen die 'Het Vietnam meisje' zien als 'kinderporno' moeten zich laten nakijken. 
Ondersteund door een buurvrouw ging ik niet naar Guerilla Kitchen want die stuurden bericht dat zij geen bijna-over datum voedsel hadden om te verdelen. Wat op zich natuurlijk goed nieuws is. Dan maar even naar de supermarkt om daarna bij haar even uit te blazen van de inspanning met een kop thee. Tijdens het eten thuis, keek ik uitgesteld naar de 'livestream' van de uitvaart van Erwin Olaf. Zo was ik er toch een beetje bij. Maar het deed mij wel verdriet dat ik er niet bij kon zijn en zelfs 'nee' moest zeggen tegen optreden op een feest in zijn herinnering. Maar ook dat is het leven en ziek is nu eenmaal ziek. 

Op de beelden zag ik meerdere bekenden. Uit het hoofdstedelijke uitgaansleven maar ook uit mijn tijd bij het COC, de homorechten-organisatie. 'Huh, ben jij homo dan?' Joh, ga toch heen met die achterhaalde vooroordelen; Je hoeft geen homo te zijn om je in te zetten voor gelijke rechten en als man kun je prima vinden dat ook vrouwen mensen zijn en dezelfde rechten als mannen verdienen en zo verder. Of denk je echt dat die vriend van mij die voor Philips werkt een gloeilamp is of de in een bejaardentehuis werkende vriendin bejaard is?

Natuurlijk gingen mijn gedachten naar de keren dat ik Erwin mocht ontmoeten: in het nachtleven, gewoon op straat of als ik voor of met hem werkte. Natuurlijk hield ik het niet droog toen zijn echtgenoot samen met zijn beste vriendin en assistente door de decennia heen sprak en stomtoevallig een 'still' werd vertoond van een project van Erwin met mij daarin als model.
Terwijl ik mij herpakte, zette ik de video op pauze en liet nog meer herinneringen aan de bijzondere fotograaf naar boven drijven.

Zo 'hielp' ik hem eens door een jongeman die hij leuk vond jaloers te maken door met hem te zoenen. Het was niet zomaar een jongeman maar ook nog eens indertijd de nieuwe vriend van mijn eerste vriendin. Mooie tijden. Mooie jongeman ook, dus ik begreep de wens van Erwin. De schat. De helaas dooie schat. Dus ik negeerde appjes en e-mails maar even terwijl ik de beelden van de uitvaart bekeek en die mentaal verwerkte. De wereld kan best af en toe even zonder mij.

Donderdag lag ik een deel van de dag mijzelf te wentelen in zelfmedelijden. Voor even maar want altijd besef ik weer dat ik het eigenlijk best goed heb. Zeker vergeleken met de bevolking van Hawaii, Marokko, Libië, Oekraïne, Nagorno-Karabach en al die andere - soms letterlijke - brandhaarden in de wereld. 

Beseft u vaak hoeveel geluk u eigenlijk heeft met in Nederland of België te wonen? Kijk eens naar het grootste probleem in uw directe omgeving en vergelijk dat eens met échte problemen; is het probleem in uw 'stam' nu nog steeds zo enorm?

Natuurlijk leefde ik mee met de Amerikanen die door een drievoudige moord in Rotterdam deze dag als standaard worden gezien voor ellende in de wereld: 'Amerikaanse toestanden in Nederland!' Maar met hen heb ik geen medelijden; de Amerikaanse burger heeft zelf voor het huidig systeem gekozen. En wie kiest moet met de gevolgen leven. Zoals wij in Nederland al decennialang kiezen voor regeringen van VVD en CDA maar nog steeds weigeren na te denken voor wij gaan stemmen. Weet u al naar welke partij uw stem gaat in november? En zeg nu niet BBB of NSC. Dat zijn gewoon afsplitsingen van het CDA.  Domrechts als PVV, FvD, Ja21 en BVnl valt natuurlijk ook af. Wat is voor u een realistische optie?

Natuurlijk bracht ik niet de hele dag in ledigheid door. Zo beantwoordde ik wat achterstallige berichten, deed wat voorbereidend werk voor mijn verblijf in Belfast eerdaags, bereidde een boekpresentatie voor en schreef wat aan mijn komend Bouwstuk voor mijn vrijmetselaarsloge. Dus nee, ook als ik ziek ben, verveel ik mij niet.

Liever houd ik mij mentaal bezig met échte problemen en niet voor mij futiele zaken als 'waarom rukt de politie niet massaal uit om mensen die échte problemen aangepakt willen zien worden te arresteren?' Dat komt omdat de politie nodig is bij voetbalwedstrijden en de intocht van Sinterklaas, suffie. Dat zijn namelijk de onderwerpen waar verreweg de meesten zich blijkbaar druk over maken. Stelletje kleinzielige idioten. Mag ik dat zeggen? Ik mag dat zeggen. Zijn mensen dan écht zo dom dat zij niet beseffen dat je op een dode planeet geen voetbal kunt spelen of een Sinterklaasoptocht - met of zonder Zwarte Piet - kunt hebben? Ja.

Veel mensen zijn inderdaad bijzonder egoïstisch: 'Leuk hoor, dat die mensen demonstreren voor een betere planeet voor hun kleinkinderen, maar ik moet een kwartier eerder op als zij de weg blokkeren en ik daardoor moet omrijden!' Zie voor voorbeelden deze reacties.

De lach van de dag was voor de Gouverneur van Florida en presidentskandidaat Ron DeSantis: 'Mannen met make-up op zijn geen echte mannen!' is één van de punten die hij fel verdedigde tijdens een 'debat'*. Nadat hij zelf uitgebreid make-up had laten aanbrengen op zijn gezicht.
*Het was helemaal geen debat tussen de 7 Republikeinse presidentskandidaten. Eerder een luidruchtige ruzie tussen kleuters in de zandbak die allemaal vonden dat 'het allemaal de schuld (is) van Donald Duck!'

Met een glimlach en een luisterboek ging ik tijdig naar bed.

Vrijdag begonnen de werklieden aan mijn slaapkamerraam pas om kwart voor acht mij uit bed te trillen. Heel attent. Gelukkig had ik een paar uur kunnen slapen door mijn ziek-zijn heen. En gedroomd zelfs. Geen zogeheten 'dagrest'-droom maar weer eentje waar psychologen op los kunnen gaan. Zoals wel vaker weer eens eentje met een 'einde van de wereld' scenario. Heerlijk!

Net als even lekker wat administratie doen terwijl mijn ogen nog niet te vermoeid waren:
Schrijven - en dus ook 'appen' - is vermoeiend wanneer je ogen branderig aanvoelen vanwege een door een of ander virus veroorzaakte koorts dus terwijl het nog ging pleegde ik wat overleg en deed wat onderzoek voor mijn werk in Belfast eerdaags.

De stagemanager regelde een 'family ticket' voor een vriend van mij die mij komt opzoeken en stuurde deze foto van de ingang van het Belfast Opera House, waar 'onze' show al wordt aangekondigd:

Een Broeder belde: 'Yo, Bro! Ik hoorde van een Zuster dat jij informatie zoekt over Belfast? Ik heb er een tijdje gewoond dus kan je helpen aan het telefoonnummer van mijn huisbaas indertijd. Noem mijn naam en wellicht houd je er een leuke deal aan over qua onderdak.' Lief, niet? Een andere Broeder gaf mij het nummer van een vriend in Belfast die niet onbekend is met de wereld van B&B dus wat betreft onderdak denk ik dat het wel goed komt. Mijn hele leven is het altijd wel gelukt om ergens onderdak te vinden dus ook dit keer verwacht ik daar geen al te grote problemen mee. 

Dus is 'de vrijmetselarij' een netwerkclub? Nou, nee. Maar zoals binnen elke vereniging is het ook bij deze club vanzelfsprekend dat je elkaar helpt. Sterker nog: 'de mensheid en de individuele mens vooruit helpen' is de 'core business' van de vrijmetselarij. Heb zelf natuurlijk ook wel eens Broeders en Zusters bijgestaan met raad en daad. Dat helpen varieert van het helpen zoeken van een goede boekhouder en het doorspelen van (buitenlandse) contacten tot het helpen zoeken naar een weggelopen tiener en het in huis nemen van een noodlijdende Broeder.

Eigenlijk dingen die ik ook zou doen, ware ik géén vrijmetselaar. Mensen helpen hoe en waar je kan is normaal, toch?

Net zo normaal als een overleden vriend het afscheidsfeest gunnen waar hij om had gevraagd. Helaas was ik ziek, anders had ik samen met dit zooitje ongeregeld op het podium gestaan bij het afscheidsfeest van Erwin Olaf, volgend op diens uitvaart:
Dankzij vrienden en collega-entertainers die er wel bij waren, kon ik er toch een beetje bij zijn. Fijn!

Fijn was de gebeurtenis in Rotterdam een dag eerder allerminst. Een moeder en dochter en een docent van het Erasmus MC lieten het leven aan de hand van een kwaadaardig FvD-lid (hé, een pleonasme!). 'Ja, maar Fouad L. heeft een Marokkaanse naam en is moslim!' Ja, en dus? Dan mag je geen domme, haatdragende, egoïstische en psychotische extremist zijn? Ik dacht dat dat een vereiste was om lid te zijn van Forum.


Extremisme komt onder moslims ongeveer net zo vaak voor als onder Amerikanen die zich 'christen' noemen. Het christendom is heus niet de enige religie waarbij een deel zich niet volgens de leer gedraagt.

Prima idee van Justitie om - incognito - deel te nemen aan praatgroepjes van moslim-extremisten op Telegram en andere kanalen. Volkomen terecht ook dat de politie meeleest in de appgroepjes van Forum voor Democratie waarvan de leiders doodleuk oproepen tot het 'Voor de Tribunalen!' slepen van mensen die een andere mening hebben dan zijzelf.

Goed ook dat de kans groot is dat een spreekbuis van extremisten waarschijnlijk van de eh...buis verdwijnt: omroep 'Ongehoord Nederland' kan roepen dat zij worden aangepakt 'omdat de waarheid niet verteld mag worden!' maar dat is gewoon een leugen. De omroep waar neo-fascisten goedgelovige kijkers het laatste zetje naar racist en fascist geven houdt zich doelbewust niet aan de door hen zelf onderschreven regels voor journalistieke integriteit. En wie zich niet aan de regels houdt moet weg, toch? Althans, dat vertellen de racisten van ON zèlf graag.

Of vindt u dat een groep gewoon recht heeft op €3,6 miljoen/jaar van ons belastinggeld om haat en leugens te verspreiden?

Opvallend bewijs dat ON (en mede-oprichter en prominent FVD'er Pepijn van Houwelingen) en andere bekende fascistische mediafiguren racisten zijn, is dat zij zich niet hebben uitgelaten over moordenaar Faoud L. Deden zij dat wél, dan zouden zij moeten toegeven dat een van hen de dader was.

Voordat bekend werd dat Fouad L. FvD-lid was, was er een boze reactie van ON-presentatrice Raisa 'Ja, ik gebruikte het woord 'neger' en zei dat 'ze' gevaarlijk zijn voor blanken maar ik bedoelde er heus niets racistisch mee, hoor!' Blommestein:

Zij verwijderde het bericht onmiddellijk toen zij tot haar grote schrik hoorde dat Fouad zeer geliefd was in de fora van FvD-leden. Heel gek.

Je zou denken dat vooral Fouad L. de gemoederen bezighield maar nee, men vond nog een ander onderwerp levensgevaarlijk: de wolf. Zoals dat gaat met populaire onderwerpen, die worden standaard gekaapt door populisten om het volk lekker op te zwepen. Ook ene Caroline probeerde het eeuwenoude trucje om domme mensen over te halen op haar te stemmen. Maar ging - weer - volledig de mist in en is daarom de lach van de dag:

Met een buurvrouw ging ik een stukje wandelen. Fijn, want voor ons beiden draaide de wereld nog even wat te snel maar door elkaar te steunen bleven wij overeind. Al moest ik bij thuiskomst direct weer een dutje doen. Net als na andere klusjes: aanrecht schoonmaken: kwartiertje plat; vriezer ontdooien: half uur plat; half uur schrijven: half uur plat met de ogen dicht; handwasje: kwartier plat. Irritant. Dus met de buurvrouw afgesproken dat ik nog twee dagen ziek mag blijven. En ik houd mij graag aan mijn beloften.

Één van die 'beloften' is elke vrijdag een stukje proza te publiceren. Al is het maar voor de paar mensen die wekelijks mijn weblog alleen om die reden bezoeken.

Zaterdag. Dag 10 van ziek zijn. 

03:40 Er even uit voor een plasje. Aan de keukendeur even wat frisse nachtlucht opgesnoven.

08:12 De eerste appjes komen binnen. Aantekening: uitzoeken waarom mijn telefoon niet meer automatisch op 'stil' gaat tussen tien en tien.

09:11 Spambeller. De student laten weten dat hij door mee te werken aan oplichting zelf óók een strafblad krijgt. Vond-ie niet leuk om te horen.

10:20 Gebeld door een vriend. "Eh...ik bel je later wel terug. Zo te horen bel ik je wakker. Sorry." reageerde hij op wat ik zei bij het opnemen maar waarschijnlijk om een goede reden vergeten ben. Ik heb verstandige vrienden.

10:23 Toiletbezoek en plens water over mijn hoofd. Eerste pot thee van de dag. Met een sneetje brood mijzelf gevoederd. Goudvissen gevoerd en afwas gedaan.

11:05 Nieuws laten voorlezen. Zelfde 'bla bla' als altijd. Zoals gebruikelijk dus niets over het aanpakken van de échte problemen in de wereld. Dat 'ze' misschien iemand te pakken hebben die betrokken was bij de moord op een megarijke drugsgebruiker 27 jaar geleden is belangrijker dan het lijden verlichten van de planeet en miljoenen mensen. Over dieren nog maar even gezwegen.

13:10 Na dutje kon ik even helder kijken. Gebruik van gemaakt voor overleg over naderende gebeurtenissen en het beantwoorden van diverse berichten via X DM, Insta DM, Messenger, E-mail en WhatsApp. Oom gevraagd naar anekdotes om te verwerken in het boek over mijn moeder.

13:45 Ogen gedruppeld en met schijfjes komkommer op mijn ogen een uur of twee liggen luisteren naar een boek. Twee keer de schijfjes vervangen. Die waren gekookt.

15:50 Bezem gepakt en wat lopen vegen. Zand onder blote voeten is niet fijn. Maar met zandbak voor de deur niet te vermijden. Werkzaamheden aan de straat lijken gelukkig op schema te liggen. Dus nog maar twee maanden rotzooi en herrie aan mijn raam. Banaan en hardgekookt ei gegeten.

17:05 Buurvrouw op de thee. 

'Sjezus, je ziet er niet uit, man. En wat is dat met je ogen? Ik voel ze vanaf hier branden! En je stinkt naar ziekzijn.' Haar bedankt voor het compliment. 

Aantekening: straks douchen en morgen scheren. Buurvrouw vragen mijn nagels te knippen? Zie niet waar de nagel ophoudt en de vinger of teen begint.

17:40 Stukje kip in de oven en restant prutje opwarmen. En opeten. Engelstalig stuk proza verzinnen en publiceren. GIF-plaatje er bij zoeken was ditmaal geen grote uitdaging. Reageren op Twitter-berichten. Mijn vingers weigeren nog steeds 'heb even zitten X'en' te typen. Nog gereageerd op een half dozijn berichten. Een stuk of veel (20? 30?) mensen wachten nog op tegenbericht van mij. Die moeten helaas even wachten. 'Uitbuiken' met de ogen dicht en een rustig muziekje. Fijn.

19:15 Komende afspraken afgezegd. Met pijn in het hart. En portemonnee want er zaten ook entertainmentopdrachten bij. Onderzoek gedaan naar onderdak in Belfast voor twee maanden. Aantekening: maandag contact opnemen met contacten van contacten in de regio. Met in het achterhoofd de informatie die ik zelf online vond over accomodatie. Uitgezocht of mijn mobiele abonnement geschikt is voor bellen en internetten in/vanuit Groot-Brittannië en even met de ogen dicht en een paracetamol op de bank gelegen. Heb het nog steeds koud en warm tegelijk. Lichaamstemperatuur 35.9°.

20:30 Online formulieren UWV ingevuld en sinaasappel gegeten. Derde pot thee van de dag. Met gember en honing. Blogaantekeningen uitgewerkt en tweets ingepland. Hartelijk gelachen om reacties domrechts op zaak Fouad L.

21:15 Memes/lolcats klaargezet voor latere plaatsing op FB/Insta en positieve Insta-berichten en YT filmpjes bekeken.

22:15 Naar bed. Met verse komkommerschijfjes en luisterboek. Na 20 minuten DuoLingo Iers. Dag nummer 1000.

Zondag brak wakker geworden. Wat altijd nog beter is dan niet wakker worden. Wat duizelig en misselijk deed ik wat kleine, huishoudelijke klusjes. Maar niet van harte.

Ik schreef ter voorbereiding op een overleg wat vragen en opmerkingen op. Hoewel 'krabbelen' een betere term is want zelfs mijn moeder zaliger zou niet kunnen teruglezen wat ik geschreven had. En zij was ooit secretaresse van een arts.

Het overleg ging telefonisch. Fijn! Dat kon ik met mijn ogen dicht. Letterlijk.

Op sociale media kwam ik weer diverse voorbeelden tegen die aangeven dat het slecht gesteld is met de staat van het onderwijs in Nederland. Maar ik kreeg hoop bij het horen van dit interview met een mevrouw. Dat ontlokte mij de reactie:

Even snel een politieke partij oprichten die ik 'beweging' noem zodat de meeste kiezers denken dat ik tegen de gevestigde orde ben, roepen dat alles de schuld is van een of andere minderheid, daardoor de grootste partij worden in de Tweede Kamer en dan deze vrouw aanstellen als Minister van Onderwijs.

'Kom, ik ga mij uitgebreid scheren en mijn haren knippen en zo. Dan voel ik mij vast weer wat beter!', dacht ik. Om na zo'n anderhalf uur hanteren van scheermes, schaar en tondeuse te concluderen: 'Nee dus.'
Dan maar een stukje wandelen in de avondlucht.
'Poe, wat heb ik het warm! Zal de koorts wel zijn. Maar waarom zie ik dan best veel mensen gewoon in t-shirt lopen en fietsen? Aha! Het is dus gewoon warm. Om half negen 's avonds.'
Heel normaal hoor, bijna 25° overdag. In oktober. In Nederland. Klimaatverandering? Neuh. Klimaatverandering bestaat niet. Een overstroming in New York 

wordt vast veroorzaakt door HAARP en al die filmpjes van overstromingen zijn gewoon CGI, geregisseerd door Stanley Kubrick, net als die zogenaamde maanlanding. En een paar honderdduizend journalisten, wetenschappers, burgers en anderen zitten gewoon in een complot om 'andersdenkenden' over te halen niet meer te geloven wat Thierry Baudet zegt en wat er in kwaliteitskranten als De Andere Krant staat.

Zwitserse gletsjers smelten natuurlijk omdat de globale koelkast op Windows draait en Bill Gates niet wil dat wij plezier beleven aan skieën. Dat zelfs de toch vrij nuchtere Zwitsers de straat op gaan om hun regering te forceren de fossiele industrie aansprakelijk te stellen is een zwaar overdreven reactie. Lekker toch, als het 'maar een paar graden' warmer wordt?

Bosbranden in Portugal door extreme hitte? Ja, George Soros heeft als leider van de buitenaardse hagedismannen de thermostaat hoger gedraaid. 'Zij' zorgen handmatig voor extreem weer om ons te laten geloven dat klimaatverandering echt is en grotendeels wordt veroorzaakt door de fossiele industrie. Dus 'klimaatverandering'? 'Opwarming van de Aarde'? Wát een onzin! Hoe kan het nu warmer worden als je olie, gas en kolen verbrandt? Tss! Dus wappies hebben gewoon gelijk. Toch?

Niet geheel gerust - en helaas nog steeds ziek - lag ik vóór elf uur in bed.

Led Zeppelin verzorgt de muziek deze week. Hier is Kashmir:

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Mark Gilligan, David McCallum, Zoleka Mandela, Michael Gambon en Dianne Feinstein


=============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels