Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 22, 2014

Moet cannabis worden gelegaliseerd?

Vanmorgen was ik bij een vriend op de koffie. En passant hielp ik hem met een computerprobleempje. Niet dat ik veel van die dingen weet maar meer dan hij en ik ben helemaal voor het delen van de kennis die je hebt. Daarom ben ik blij met de Universiteit van Nederland van Alexander Klöpping. Gisteravond woonden wij een college bij van dr. Jan van Maarseveen. De chemicus vertelde over water: een bijzonder simpel element dat niet te begrijpen is. 

Hier één van de college's waar wij bij zijn geweest. Dan heeft u een idee van wat wij nu regelmatig in het echie meemaken:U ziet het: drugs zijn helemaal niet nodig om je geest open te stellen!

Cannabis is sinds kort legaal in Colorado. Kort daarvoor was het kopen en roken van het goedje gelegaliseerd in Uruguay. De vraag is nu: welke landen zullen volgen? Nederland wellicht? Of blijft onze regering lekker halfslachtig zeggen: 'Ja, het is verboden en nee, wij zullen nooit optreden tegen gebruik.'? Wat ik zeker weet is de reactie van Minister President Rutte, mocht iemand die vraag aan hem stellen. Hij zal vriendelijk glimlachen en iets zeggen als:'Wilt u mij excuseren? Ik heb werk te doen.' en vervolgens weglopen. Zo reageert hij namelijk al jarenlang op élke lastige vraag. (Dat mensen nog VVD stemmen is mij een volledig raadsel. Maar dat terzijde.)
Lange tijd was wiet (en hasj) overal in de wereld verboden maar niet altijd. Maar alcohol is vele malen schadelijker voor mens en maatschappij! Waarom is dat dan niet verboden maar (het natuurlijk niet geheel onschadelijke maar in elk geval veel minder dodelijke) wiet wél? Door op deze link te klikken leest u een paar mogelijke antwoorden: http://www.mediwiet.nl/info/oorsprong-van-het-verbod-2/ 
Klein voorbeeld: ondanks ons gedoogbeleid heeft minder dan 20% van de Nederlandse bevolking ooit een jointje gerookt. In het bijzonder strenge Amerika is dat bijna 40%. 

Het pleonasme van de dag is: 'gratis cadeau'