Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 20, 2023

Ben ik 'woke'?

Heb nog via sociale media de Jeroen waar ik het al eens eerder over had geprobeerd 'begrijpend lezen' bij te brengen. Een hopeloze zaak helaas. Hij beweerde doodleuk dat hij alles wat ik hem aan informatie stuurde had gelezen en vroeg later of ik hem de betreffende links wilde sturen zodat hij de informatie kon lezen. Hij had dus volgens hem de door mij gestuurde informatie gelezen én die niet gelezen. 

Terwijl ik hem notabene ook nog duidelijke schermafdrukken had gestuurd van de betreffende artikelen. En nòg beweerde hij dat ik hem geen bewijs had gestuurd dat laagopgeleiden vaker 'zeer rechts' stemmen (ofwel 'racistisch zijn') dan hoger opgeleiden.Hij komt vaker (ja, ik heb al eerder discussies met hem gevoerd) zonder enige aanleiding met het argument 'ja, maar immigranten!' Hij is een van die mensen volgens wie álles wat mis gaat door immigranten komt. Zonder hier te beseffen dat hij zelf beweert dat het merendeel der laaggeletterden 'keurige, blanke Nederlanders' zijn zoals hijzelf.

Uiteindelijk kon ik niet anders dan het opgeven om Jeroen af te brengen van zijn dwaalgedachten. Ondanks dat ik hem duidelijk bewijzen bleef sturen van mijn stelling, blééf hij liegen en zeggen dat ik dat niet gedaan had. 

Uiteraard zonder ook maar een schrijntje bewijs te leveren van zijn stelling dat het niet klopt dat laagopgeleiden vaker racistisch zijn dan hoogopgeleiden. Dat bewijs bestaat namelijk niet.

Jeroen is psychotisch vermoed ik. Jammer. Of gewoon dom, laf en halsstarrig. Ook dat is jammer. Ken hem namelijk óók als aardig, attent en welopgevoed. In elk geval heb ik het geprobeerd. Hoop voor Jeroen dat hij ooit goede psychologische hulp krijgt.

Voor de slachtoffers van de 'Jacksonville schutter (klik)' is het helaas te laat. Deze racist (klik) schoot mensen dood, uitsluitend vanwege hun huidskleur. Dus collega-racisten verspreidden de leugen dat de schutter zich jarenlang online voordeed als racist maar in werkelijkheid een lid is van Antifa èn transgender (klik) is. 

'Ja, maar de arme man was geestesziek!' roepen Republikeinen (de partij van conservatief Amerika) in voorkomende gevallen ook graag. 'Joh, is dit dan de reden dat jullie partij zwaar bezuinigt op geestelijke gezondheidszorg? Omdat jullie vaker dodelijke schietpartijen willen? Overigens sluiten 'racist' en 'stipstapelmejogene' elkaar niet uit. 'Integendeel', zou ik willen toevoegen.

Ik kan er nog meer over zeggen maar laat ik maar gewoon mijn conclusie delen: racisten zijn per definitie gek.

En ja, mede door bovenstaand soort teksten noemen mensen mij 'woke'. 

Wat betekent dat iemand zich uitspreekt tegen sociaal onrecht. Dus niet alleen onrecht dat henzelf of hun groep wordt aangedaan. Blijkbaar maakt je uitspreken over onrecht jegens anderen je 'een deugmens' en volgens andersdenkenden is het superslecht om te deugen. 'Deugmens' gebruiken zij als scheldwoord. Zij vinden dat iedereen net als zijzelf egoïstisch moet zijn.

Ik vind het raar dat mensen er trots op zijn dat zij níet deugen en door zich bijvoorbeeld af te zetten tegen anti-fascisten letterlijk zeggen dat zij fan zijn van het fascisme.

=============================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
=====================================================
Bent u 'woke'?