Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 03, 2021

Hoe stelt u uw prioriteiten?

De afgelopen periode had ik er veel moeite mee om de dingen te doen die ik mij voornam te doen: ik kon geen prioriteiten stellen. Wat op zich niet gek is want 'prioriteit' betekent 'dat wat je als eerste doet' en meerdere dingen als eerste doen is op meerdere manieren (wiskundig, natuurkundig en zelfs filosofisch) onmogelijk. Het is onnatuurlijk om meerdere prioriteiten (klik) te hebben.

=======================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


=========================
Natuurlijk is je gezondheid belangrijk. Natuurlijk is je gezin belangrijk. Natuurlijk is je werk belangrijk. Natuurlijk zijn je vrienden belangrijk. Natuurlijk is deelnemen in het sociaal-maatschappelijk verkeer belangrijk. Maar hoe bepaal je wat op welk moment het allerbelangrijkst is? Waar het feitelijk op neerkomt is: hoe maak je een keuze?

Wilde graag wat meer lezen, gitaarspelen, met vrienden afspreken, sporten, in de tuin werken, klusjes in huis opknappen, enzovoorts. Maar het kwam er gewoon niet van. En ik gaf mijn agenda de schuld. Ten onrechte natuurlijk want naast een baan van 24 uren per week, het volgen van een workshop voor 8 uren per week met ongeveer 8 uren aan huiswerk en nabesprekingen, 56 uren slapen per week, 12 uren vrijwilligerswerk per week, 6 uren aan reistijd per week, 12 uren sociale media per week, 10 uren huishouden per week, 8 uren per week voor mijn entertainmentbedrijf, 2 uren tv kijken per week, 2 uren per week Franse les en 14 uren schrijven per week, zit ik maar op 162 besteedde uren per week en heb ik dus maar liefst 6 uren per week over om andere dingen te doen. Een week telt immers 168 uren.

Maar waar blijven die 6 uren? Waarom zie ik die niet terug in de dingen die ik doe? Als ik mijn verloren uren ooit vind, vind ik die dan in het gezelschap van de talloze weessokken en pennen die ik de afgelopen decennia ben kwijtgeraakt?

Update: Ik werd er op gewezen dat 'persoonlijke verzorging' (koken, eten, douchen, toiletgebruik e.d.) en 'koffie en/of theedrinken met buurvrouwen' nog niet werden vermeld. Dat zou de missende zes uren verklaren. Vreemd eigenlijk want bij nadere beschouwing ben ik aan 'koffie en/of thee drinken met buurvrouwen' al meer dan zes uren per week kwijt.

Misschien moet ik een strakker tijdschema maken voor de dingen die ik doe. En een manier vinden die mij stimuleert mij daar aan te houden. Misschien moet ik een cursus timemanagement volgen. Maar ja, waar haal ik de tijd vandaan?


'Zijn er workshops die je leren
waar je de tijd vandaan haalt
om een cursus time management te volgen?'