Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 11, 2018

De week voorbij

Sommige ervaringen drijven mij voort omdat ik die graag zou herbeleven.

Zo beleefde ik zondag een nacht van het soort dat ik een aantal jaren geleden wat vaker beleefde: werken in een nachtclub.

Had voor de zekerheid dus voor maandag maar een vrije dag geregeld. Ik werk dan gewoon op een andere dag in de week. Dat is het gemak van werken in deeltijd.

Bij thuiskomst (iets na vieren in de ochtend) hoefde ik niet eerst mijn bed voor te verwarmen met de riviersteen die op mijn kachel ligt want het is al weer een stuk warmer dan het was. Tips over hoe ik mijn riviersteen kan warmen aan een cv-radiator te zijner tijd mag u achterlaten in de commentaar sectie van dit blog.

Maandag waste ik mijn kostuums (en mijzelf: glitters zijn lastig te verwijderen), deed de administratie (februari afronden en een factuur opstellen en versturen), had ik een buurvrouw op de lunch (gekookt eitje, fruit...) en verstuurde een paar e-mails, waaronder voor de Bewonerscommissie.

's Avonds werd gevierd dat het licht het weer eens van de duisternis had gewonnen. In diverse culturen wordt rond deze tijd het leven gevierd. In India viert men bijvoorbeeld Holi en in onze regionen is het meer gebruikelijk om Pasen te vieren. Hoe je het feest ook viert of noemt, met een groepje mensen samen ben je blij aan het zijn dat de dagen weer wat langer worden en het aantal uren dat het donker is buiten is verkort.

Het was weer een mooie avond!

Dinsdag onderweg naar het werk deze foto gemaakt

en op het werk vooral bezig geweest met klanten erop te wijzen dat van hen verwacht wordt dat zij binnen een redelijke termijn betalen voor het bier dat wij hen leveren. Dat houdt onder meer in: controleren of het opgegeven e-mail adres klopt, de oorspronkelijke afleverbon erbij pakken om te zien of er bijzonderheden waren bij de levering en uitzoeken of men in het verleden ook laat was met betalen. Daar was ik zo druk mee bezig dat het zomaar opeens zes uur 's avonds was. Een uur later dan gebruikelijk ging ik dus naar huis. Een hapje eten regelen voor de kat en voor mijzelf (niet hetzelfde), koffie drinken bij een buurvrouw, een opgenomen aflevering 'The Walking Dead' kijken en daarna aan de thee met een andere buurvrouw. Tussendoor een handwas gedaan waarbij ik een lipstick vlek verwijderde van de boord van mijn nette witte overhemd.

Woensdag begonnen met een kop koffie in gezelschap van een buurvrouw. Toen het potje leeg was, zette ik nóg een potje dat ik gezellig met haar samen ledigde. Daarna boodschappen gedaan en onder meer nieuwe schoenen gekocht. Bij de schoenenwinkel schoot ik dit plaatje:


Op de oude liep ik vooral op de buiten-zijkant. Niet praktisch. Thuis even wat spullen op Marktplaats gezet met het idee een paar tientjes te ontvangen én er een leger huis aan over te houden. Het gaat met name om een mini-pooltafel (klik), een stapeltje (dubbele! Ik doe toch mijn verzameling niet weg?) Rode Ridder stripboeken (klik) en een hangmat (klik). Samen met mijn kinderen veel plezier van gehad en met name de hangmat was erg nuttig wanneer mijn woning van 39m2 werd gedeeld met drie kinderen.

Lakens gewisseld, een was gedraaid en nog zo wat huishoudelijke taken op mij genomen. Bovendien alvast mijn belastingaangifte voorbereid. Voordat ik die definitief invul en verstuur laat ik er graag nog een paar dagen mijn gedachten over gaan.

Helaas bleek uit een ontvangen e-mailbericht dat de meneer van de woningbouwcorporatie - die mijn huis zou komen opmeten voordat het wordt geïsoleerd en ik een CV-installatie ontvang - voor onbepaalde tijd met ziekteverlof dus dit geval (klik) is nog steeds niet afgerond.

's Avonds at ik bij een vriend en bij thuiskomst plaatste ik nog even mijn foto-album van februari (klik) online.

Op tijd naar bed met het gevoel dat ik best wat meer had kunnen doen deze dag.

Donderdag miste ik een aansluiting dus was ik iets later op het werk dan ik had gedacht te zullen zijn. Terwijl er al een behoorlijke stapel werk lag te wachten kwamen er vragen van collega's en telefoontjes van klanten en leveranciers tussendoor. Natuurlijk, dat hoort ook bij het werk maar daardoor schiet het allemaal niet zo op. Toch conflicten kunnen vermijden en geen achterstand opgelopen. Houzee! Deze dag was er van mijn kant vooral aandacht voor de crediteurenadministratie. In andere woorden: hoe hou je leveranciers te vriend?

Na het werk mocht ik een collega bijstaan met het organiseren en uitvoeren van een bierproeverij op locatie: er werd een nieuw buurthuis geopend en daar hoort muziek en een bierproeverij (...) bij.

Ik liet mijn collega achter met de rotzooi want ik vertrok voor het einde om op tijd op een andere locatie te zijn: een theater waar een vriendin van mij een geïmproviseerde theatervoorstelling annex discussie-avond organiseerde rond het thema feminisme: Improvised Feminism. Heel bijzonder!

Bovendien was het gezellig bij de nabespreking en een aanwezige vriend gaf mij een lift naar huis.

Omdat wij daar beiden behoefte aan hadden (zij om andere redenen dan ik) samen met een buurvrouw aan de thee en tegen middernacht mijn mandje opgezocht.

Vrijdag keurig op tijd op het werk en mij beziggehouden met diverse administratieve klusjes. Vooral vanwege het praktisch aspect dat er te zijner tijd met de verhuizing geen rondslingerende papieren verdwijnen. Die zitten dan keurig verwerkt en geordend in de daartoe aangewezen ordners. Het plan was even op de nieuwe locatie te gaan kijken maar verder dan de buitenkant kwamen wij niet:

Natuurlijk een biertje gedaan op de vrijdagmiddagborrel

maar niet lang gebleven: ik had namelijk een afspraak staan in een café in de binnenstad van Amsterdam. Daar aangekomen bleek men nog last te hebben van de eerder op de dag ontstane stroomstoring: ook een biertap heeft stroom nodig.

Maar gezellig was het wel op straat! Maar niet zo druk als een paar weken geleden toen ik in dezelfde buurt letterlijk struikelde over een toerist. Onderweg naar huis zag ik in de supermarkt een 'In Memoriam' hangen voor de lokale straatkrantverkoper. Best triest.

Thuis de was weggestreken en -gevouwen en een stukje WK-hardrijden op de schaats gekeken.

Zaterdag hield ik mij onder meer bezig met het opknappen van een paar oude kunstwerken die ik als kind samen met mijn oma maakte:
(Kent u dat? Ministeck?)

Billy de Kat was erg blij om zijn eigenlijke baasje, mijn zoon, weer te zien. Die kwam kijken of hij nog iets wilde hebben van de spullen die op het punt staan mijn woning - zijn ouderlijk huis - te verlaten. Begin van de middag dronk ik even een bakje koffie bij een buurvrouw waarna ik naar de bioscoop ging voor een avontuur. Voor het eerst in mijn leven zag ik een film in het formaat 4D. 3D met gratis misselijk worden.

Behalve dat je - met brilletje op - de film driedimensionaal ervaart, bewegen de stoelen, voel je windvlagen en vallen er zelfs druppels water op je hoofd wanneer je op het witte doek een waterval ziet! Over de film - Black Panther - waren de vriendin die met mij mee was en ik zeer tevreden: ook voor mensen die onbekend zijn met het Marvel helden universum een boeiende film met een goed thema: 'Als je anderen kunt helpen, wat weerhoudt je er dan van om dat te doen?'

Zondag een tikje snotterig wakker geworden maar toch maar uit de veren want ik wilde verder gaan waar ik de vorige dag was gebleven: opruimen! Er lijkt geen einde aan te komen maar volgens mijn zoon is het al een stuk leger in huis dan de vorige keer dat hij er was. Zelf zie ik steeds maar een klein beetje verdwijnen

maar ik kan mij voorstellen dat als je het een tijdje niet hebt gezien het opvalt dat er een en ander is veranderd. Als pauze van het opruimen ging ik digitaal opruimen: mijn favorieten (en via de mobiele app handige bladwijzers) op Twitter bekijken, eventueel verwerken in een toekomstig blogstukje en verwijderen. Ook dat ruimt lekker op!

Het voelde dan ook als een beloning toen ik 's middags met twee vrienden naar de bioscoop was: The Shade of Water is een modern science fiction sprookje met daarin een onmogelijke liefde die misschien helemaal niet zo onmogelijk is. Science fiction en romantiek zijn toevallig twee van mijn favoriete thema's dus ik heb genoten! Ook van het frietje na afloop trouwens.

En van het biertje vooraf.
Het einde van de week werd gemarkeerd door een kopje thee met een buurvrouw.


Het Engelstalige stukje van deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2018/03/what-to-do-if-you-are-treated-unfairly.html

Do you love me van Nick Cave is de muziek van deze week:The moon in the sky is battered and mangled
And the bells from the chapel go jingle-jangle

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Velko Zahov

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/