Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 22, 2011

Dood

Gisteren ondermeer een onwillige debiteur onder handen genomen, kennisgemaakt met nieuwe buurvrouw Anja, staan kletsen met buurvrouw Beppie en later buurvrouw Winonah op visite gehad. De Bewonersavond liet ik maar even schieten.

Over schieten gesproken: de gezamenlijke Televisietoestel-fabrikanten hadden het vast fijn gevonden als ik gisteren een geweer in handen had gehad...;-)

Zelf heb ik mij tijdens de debatten van gisteren aardig zitten ergeren aan de kamerleden die het nodig vonden met hun mobieltje te spelen terwijl een collega aan het woord was. Zacht gezegd is dat gewoon onbeschoft onbeschaafd. Sommigen (ik noem geen namen maar er zaten ministers bij!) presteerden het zelfs met hun iPad te gaan spelen terwijl een oppositie-woordvoerder het woord tot hen richtte!

Hoe serieus neem je jezelf dan nog als je ware minachting toont voor eventuele kritiek. Goed, je kunt later met de hand op het hart zweren dat je geen woord van kritiek op je beleid hebt gehoord (Nee, doh! Je zat te spelen en niet op te letten!) en dat je dus blijkbaar een goed beleid voert. Maar dat is dan ook alles.

Over het beleid zelf zei het CDA, samenvattend: 'Wij geven veel om de natuur en verlagen daarom de subsidie van 800 miljoen naar 200 miljoen terwijl wij niet bezuinigen op onze jaarlijkse investering in fossiele brandstoffen van 5,8 miljard. Bovendien: Een koe in de wei is óók natuur.' Waarop de oppositie (de heer Pechtold van D66 in dit specifieke geval) kwam met de snedige opmerking: 'Ja, nog even en u verklaart een gewei aan de muur óók tot natuur!'

De woordvoerder van het CDA (één der twee regeringspartijen. Red.) verwees naar het kabinetsbeleid om in alle sectoren te korten op de subsidies, behalve in de landbouw en veeteelt. Dat oud-minister van Landbouw voor het CDA Cees Veerman indertijd in opspraak raakte (omdat hij zich hardmaakte voor hogere Europese Landbouwsubsidies terwijl hij zelf eigenaar was van meerdere agrarische bedrijven, waaronder akkerland in de Dordogne) èn tegenwoordig voorzitter is van het wetenschappelijk bureau van het Christen Democratisch Appèl is uiteraard puur toevallig. Heus waar!

Men verklaarde ook doodleuk: 'Een laag BTW-tarief op sierbloemen is goed voor de economie en een hoog tarief op kunst en cultuur is goed voor de economie'.

Op zoveel onzin kon de oppositie met weinig meer antwoorden dan: 'Huh?'

Vervolgens werd het oude liedje van stal gehaald...'Kijk maar naar het buitenland'.

'Minima in Mali hebben het veel slechter dan minima in Nederland dus die minima in Nederland moeten maar niet zeuren. En kijk naar Duitsland: topmanagers krijgen daar hogere bonussen dus daarom moeten wij Nederlandse topmanagers ook van die hoge bonussen geven.'*

In het geval van beloningen voor topmanagers die dreigen te vertrekken als ze niet net zoveel verdienen als collega's "In het buitenland" ben ik geneigd om te zeggen: laat die lui lekker vertrekken en laten wij dan mensen aannemen die wèl hun werk doen. Of beter nog: geef ze tien jaar lang hetzelfde salaris als hun collega's in het buitenland. Maar dan hun collega's in Botswana of zo.

Wil de regering ècht het voorbeeld volgen van 'het buitenland"?

In sommige van die "buitenlanden" worden slecht presterende politici achter een jeep aan door de straten van de hoofdstad gesleurd net zo lang tot ze toegeven dat ze corrupt zijn. Of dood.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Troy Davis

*Dit is - uiteraard want politici zijn heel wat langer van stof dan dit - een samenvatting van het gezegde en geen letterlijk citaat.