Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 23, 2010

Aardappelen

Vandaag had ik een nuttig gesprek met een bijzonder aardige dame over mijn eigen op te starten bedrijfje. Dat wordt hard werken de komende weken dus als U soms hier geen nieuw stukje aantreft dan weet U hoe dat komt...

Je mag zelf weten hoeveel uren je per week jezelf een hartverzakking werkt; je mag zelf weten hoeveel sigaretten per dag je rookt; Je mag zelf weten hoeveel flessen whiskey per week je leegzuipt. Je mag zelf weten of je 20.000 euro of meer wilt betalen om in je eentje een berg te beklimmen of de wereld rond te zeilen! Behalve als je "pas 14" bent, natuurlijk. Dan is het opeens gevaarlijker dan voor iemand van 24 of 84. In je eentje rond de wereld zeilen is nu eenmaal gevaarlijk, ongeacht je leeftijd.

Omgaan met Joran van der Sloot is zeer ongevaarlijk. Behalve als je een vrouw bent van tussen de 17 en 27. Dan kun je beter een goede levensverzekering hebben afgesloten. Toch houdt Joran stug vol dat andere mensen schuldig zijn en hij niet meer is dan een onschuldig slachtoffer. Ja, nog effe!

Straks vertellen ze ons nog dat er wielrenners zijn in de Tour de France die geen doping gebruiken, hebben gebruikt of zullen gebruiken! Ieder weldenkend mens weet dat het leveren van een goede prestatie in de Tour onmogelijk is zonder het gebruik van (al dan niet "natuurlijke") "hulpmiddelen".

Elke beroepsrenner die zegt dat-ie geen doping gebruikt is net zo onschuldig als Joran. Het begon al in de dagen dat een complete Tour minder dan 500 kilometer lang was, in tegenstelling tot de 3600 kilometer van heden ten dage. Peter Post zelf vertelde nog dat hij in 1965 zelf ook doping gebruikte. Met mijn excusus aan het adres van dat handjevol beroepsrenners dat van nature veel meer rode bloedlichaampjes in het lijf heeft zitten en daarom geen doping nodig heeft om hard trappend een berg op te rijden.

Op een dag zal het een uitdrukking zijn "Net zo onschuldig als Joran". Daarmee wordt dan aangegeven dat iemand overduidelijk schuldig is maar blijft liegen, ondanks alle bewijslast.

Er zijn al mensen stiekem bezig met onderzoek naar genetische manipulatie om de ultieme Joran sporter te creëren. Dat klinkt heel eng en gevaarlijk maar hoeft het zeker niet te zijn. Ik bedoel maar: als twee beroeps-atleten samen een kindje krijgen is de kans groot dat hij of zij aanleg voor atletiek zal hebben. Ook dat is genetische manipulatie. En zonder genetische manipulatie hadden we nu niet al die schattige hondjes en poesjes thuis. Of die lekker popcorn bij het voetballen kijken. Of die tomaten zonder rotte plekjes erop. Of die overheerlijke zoete aardappelen.