Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 29, 2012

Hoofd

The 13 1/2 lives of Captain Bluebear van Walter Moers is boek nummer 6 van dit jaar. Alle 703 pagina's zitten vol fantasie, humor en doordenkertjes. Hilarisch! Het speelt zich af op het (fictieve?) continent Zamonia waarop de grote stad Atlantis ligt. Wat er in dat boek met de legendarische stad gebeurt kunt u beter zelf lezen...

En over lezen gesproken: Headhunters van Jo Nesbø is boek nummer 7 van dit jaar en is een rete-goeie thriller. Bijzonder spannend, goed geschreven en met - ook voor ervaren lezers - verrassende wendingen.

12 September kan voor wendingen zorgen in Nederland. Dan zijn er namelijk verkiezingen die moeten leiden tot een nieuwe regering. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het een klinkende overwinning voor de Socialistische Partij van Emile Roemer. Ruim 30 jaar lang had Nederland geen 'links' kabinet maar het lijkt er op dat de burger het principe van solidariteit en sociaal gedrag een kans wil geven nadat decennialang de nadruk lag op zoveel mogelijk geld verdienen.

Geld verdienen deden wij de laatste paar dagen wat minder. In plaats daarvan genoten wij van het heerlijke zomerweer met ondermeer rondhangen bij een openlucht zwembad. Waar het overigens veel minder vol was dan wij hadden verwacht.

Intussen wordt het leger steeds leger en wordt er nog verder bezuinigd op Defensie. Je kunt je afvragen waarom Nederland een leger nodig heeft. Welke landen willen ons zo graag aanvallen? En wie zou dat durven met Amerika achter ons? Nederland lastigvallen zou zoiets zijn als in de jaren '70 de moeder van Mohammed Ali beledigen: dat liet je wel uit je hoofd.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Geoffrey ‘Onslow’ Hughes