Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 01, 2016

Armoede in Nederland?

Mensen confronteren met feiten vind ik leuk. Ik heb er dan ook een heleboel tot mijn beschikking en af en toe lukt het mij zelfs al die niet te pas en te onpas te spuien!

Zo heb ik eens een vrij fors persoon die zich een christen noemde en dus vond dat homoseksualiteit verkeerd is verteld dat overeten volgens de Bijbel net zo'n grote zonde is als homo zijn. En rivierkreeft eten. Het staat allemaal in het boek Leviticus. Zoek maar eens op.). Ik had een foto moeten maken van zijn gezicht toen tot hem doordrong dat ik niet loog!

Misschien is het wel eens goed wanneer wij worden geconfronteerd met de waarheid in de wereld? Zoals een modeblogster (iemand die stukjes schrijft over mode) opmerkte: 'Wij zijn rijk omdat zij arm zijn.' Wat is het geval? Drie jonge mensen werden naar Cambodja gestuurd. Niet om gezellig rond te reizen maar om te werken in dezelfde 'sweatshops' waar de kleren worden gemaakt die zij zo graag kopen en waar zij zo graag over schrijven. Dat werd dus janken.
Lees hier het hele verhaal: http://www.froot.nl/posttype/froot/confronterende-reis-naar-cambodja-drukt-modebloggers-met-neus-op-de-feiten/

Er was ooit een groep economen die een oplossing bedacht voor het armoedeprobleem: 'Geef werklozen geen uitkering en schaf voedselbanken af. Ze gaan dan vanzelf dood van de honger en daarmee komt een einde aan het armoedeprobleem!' En nee, die groep stond niet bekend onder de naam 'VVD' (hoewel het zo maar zou kunnen) maar er was een andere naam voor die stroming. Iemand?

Hoe dan ook: de ideeën zijn nog steeds populair. Bijvoorbeeld bij een groep Populaire Volks Vertegenwoordigers (PVV): 'Mensen die te arm zijn om hun zorgpremie te betalen moeten maar geen gezondheidszorg ontvangen.' Ze gaan dan vanzelf wel dood en dan is het probleem opgelost.' U denkt dat ik een grapje maak? Mis! (klik)

U denkt dat armoede in Nederland niet bestaat? Weer mis! Leest u dit verhaal (klik) maar eens.

Speciaal voor wie geen tijd heeft bovenstaande te lezen en op de links te klikken dit filmpje:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.