Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 10, 2019

Waarover ik mij verbaas

Ben een stukje over de vijftig maar nog steeds kan ik mij verbazen:

Waarom denken mensen dat zij die absurd veel geld hebben daarmee het recht hebben verworven om de rest van hun leven niet te hoeven betalen voor normale zaken als parkeerplek, voedsel en bijvoorbeeld een nieuw televisie? Zo hoeft de directeur van een ziekenhuis niet te betalen voor een parkeerplek op het terrein van het ziekenhuis maar moet een onderbetaalde co-assistent dat wel.

Een beroemdheid krijgt voortdurend producten gratis aangeboden en mag dagelijks kiezen in welk restaurant hij of zij gratis zal dineren maar een dakloze die geen paar euro kan neertellen voor een eenvoudige maaltijd mag sterven van de honger.

De overheid vindt dat vaders van pasgeboren baby's meer tijd met hun kroost moeten doorbrengen maar weigert hen meer dan een paar verlofdagen te geven.

Er zijn mensen die vinden dat Nederland uit de Europese Unie moet stappen maar ook blij zijn met de subsidie die hun bedrijf ontvangt dankzij de Europese Unie.

Iemand die een rekening van €100 niet kan betalen moet als boetedoening meer dan €100 betalen. Waarom zijn er mensen die ervan overtuigd zijn dat iemand die €100 niet kan betalen blijkbaar wél €120 kan betalen?

Een voetbalclub krijgt 75 miljoen euro voor de verkoop van een voetballer en bijna iedereen vindt dat goed 'want voetbal is cultuur' maar orkesten moeten verdwijnen 'want aan cultuur heb je helemaal niets'. Wie heeft bepaald welke cultuur wel en welke cultuur niet mag blijven? Denken mensen wel eens na over de gevolgen van bezuinigen op kunst?Zijn dat dezelfde mensen die vinden dat overheidssubsidie moet worden afgeschaft, behalve wanneer voetbalclubs en huiseigenaren subsidie (hypotheek rente aftrek) krijgen?

Mensen die liever hun kleinkinderen opzadelen met onherstelbare (en onbetaalbare!) schade aan de planeet dan nu een klein deel van hun inkomen opgeven voor het schoonmaken en onderhouden van het milieu. Zouden zij dan ook liever over twintig jaar een nieuw huis kopen voor een half miljoen euro dan nu 10.000 euro te investeren in onderhoud van hun huidige woning? Mag ik dat dom noemen? Ik vind van wel.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/