Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 09, 2017

Persoonlijk

Op mijn zeventiende begon ik met roken. Waarschijnlijk vanuit de behoefte ergens bij te horen. Zeer menselijk en ooit noodzakelijk. In de tijd dat de mensheid in kleine groepen over de aardbol zwierf was deel zijn van een groep niet eens de beste maar zelfs de enige manier van overleven.

Ergens bij willen horen zit er dus ingebakken bij ons. En ieder van ons gaat daar op zijn of haar manier mee om. Zelf durfde ik nooit vragen te stellen. Puur uit angst voor afwijzing en om daardoor buitengesloten te worden. En te vereenzamen.

Eenzaam zijn is één van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Daarom durf ik nog steeds geen vragen te stellen. Waardoor ik letterlijk voorbij ga aan mijn persoonlijke noden en wensen. Alles wat ik doe, doe ik voor een ander: eerst voor mijn moeder, later voor mijn partners, vrienden, collega's en werkgevers.

Nooit heb ik nagedacht over wat ik zelf nu eigenlijk voelde of wilde. Tot voor kort.

==========================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/