Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 01, 2021

Het gaat slecht in Nederland

'Het gaat slecht in Nederland. Ik wil emigreren!' Naar welk land dan? Nederland staat namelijk al jaren aan de top van beste landen om in te wonen. Zo kennen wij de beste balans tussen werk en privé, is ons sociale netwerk ongeëvenaard, kennen wij een vrij hoog onderwijsniveau en een bijzonder goed zorgstelsel. Onze ouderen, werklozen en gehandicapten hebben het in vergelijking met de meeste andere landen behoorlijk goed, burgers hebben veel inspraak en wij kennen veel journalistieke vrijheid. Dus waarom zou u willen emigreren?
=================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
================================
Ja, onder het CDA van Balkenende werden veel van onze verworvenheden afgebroken en de VVD van Rutte ging lekker door met kapot maken wat onder de PvdA van Den Uyl werd opgebouwd. Dus waarom mensen roepen dat het 'allemaal de schuld van Links!' is, is mij een raadsel. Sinds wanneer zijn het CDA en de VVD 'links'?

Regelmatig mogen wij onze stem uitbrengen op een partij naar keuze en wie geen keuze kan maken kan gewoon een eigen partij oprichten. Als zoveel mensen zoveel dingen willen veranderen in Nederland, waarom doen zo weinig mensen dan mee aan het democratisch systeem? Als 70% van de stemgerechtigden een stem uitbrengt, noemen wij dat 'veel'. Je zou bijna denken dat mensen die roepen 'Wij eisen meer democratie!' eigenlijk liever zelf dictator zouden willen zijn want alleen zij weten alles beter.

Wat natuurlijk niet zo is. Politiek is namelijk best ingewikkeld en burgers zijn lui. Al zeggen zij liever dat zij 'geen tijd' hebben. Geen tijd om hun stem uit te brengen bijvoorbeeld. Smoesjes. Op de dag van stemming hebben zij van 07.30u tot 21.00u de tijd om naar een stemlokaal te gaan. Wie die dag niet kan in de eigen woonplaats kan vooraf een Kiespas aanvragen of op de dag zelf iemand machtigen. 'Ik heb gewoon geen tijd om te stemmen maar ik zou het graag willen' is gewoon niet waar.


Als iedereen die tegen het door CDA en VVD gevoerde beleid is dat zou laten merken in het stemhokje, zou Nederland er anders uitzien.

Als u toevallig VDA of VVD stemt, zou ik graag weten waarom. Natuurlijk mag u dat lekker zelf weten maar ik ben gewoon nieuwsgierig: Bent u écht zo tevreden met de wijze waarom eerst Jan Peter Balkende en diens team en later Mark Rutte met het zijn leiding hebben gegeven aan ons land?