Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 01, 2009

Positiviteit

Kun je met het verwijderen van weerhaantjes het weer beïnvloeden? Neen. Net zo min als je met het weghalen van minaretten de Islam kunt uitbannen. Toch wil blijkbaar 40 procent van de Nederlandse bevolking dat -in navolging van de Zwitsers- proberen. Zouden er écht mensen bestaan met een IQ van boven de 70 die serieus denken dat dat werkt? En wat hopen zij daarmee te bereiken? Wellicht hetzelfde als de baas van Iran die eenvoudigweg ontkent dat homosexualiteit in zijn land bestaat?

Een andere vraag: Heeft het zin de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar? Momenteel heeft minder dan 15 procent der 64-jarigen een betaalde baan. Zal dat percentage hoger worden wanneer de pensioengerechtigde leeftijd wordt verhoogd? Persoonlijk denk ik van niet. Wat denkt U ervan?

In het debat dienaangaande is intussen meer energie gestoken dan alle 65 plussers tezamen kunnen opbrengen.

Het kost wat energie maar dan heb je ook wat. Dan heb ik't over koffiedrinken met de buurvrouw. Soms staat gewoon je hoofd niet naar het aanhoren van de verhalen maar meestal kun je dat ook gewoon zeggen. Dan ben je gewoon samen en speel je met je eigen gedachten.

Ik heb dan ook een groot respect voor al die vrouwen die dat doen, dat koffiedrinken met de buurvrouw. Het vreemde is wel dat als je als man zegt dat je koffiedrinkt met de buurvrouw mensen er vaak van uitgaan dat je dan wel wat met elkaar zult hebben. Onzin natuurlijk.

Net als die onzin die Blonde Geert en z'n vriendjes verkondigen. Het liefst niet in debatten met tegenstanders want "die zijn het toch nooit met ons eens" aldus een woordvoerder.

Het grootste deel van de criminaliteit zou worden veroorzaakt door allochtone jongeren. Helaas voor de PVV-stemmers en andere die weigeren zelf na te denken is het een gegeven dat meer dan 60 procent van de misdaden in Nederland wordt gepleegd door blanke autochtonen. Zo zijn het geen Marokkaanse hangjongeren die de meeste winkeldiefstallen plegen maar (naast het personeel natuurlijk; dat jat nog steeds het meest) bijstandsmoeders en AOW-oudjes.

Mijn bloedeigen moeder is ook een "oudje" maar stelen, liegen of bedriegen is haar vreemd. Zelfs bij het liegen over zoiets simpels als het tegenkomen van Sinterklaas die haar vroeg een kleinkind een cadeautje te geven loopt zij rood aan en begint te stotteren.

Dat deed ook de fietser die bijkans tegen mij aanreed terwijl ik keurig op het zebrapad overstak met een groen voetgangerslicht aan mijn kant van het gelijk. Hij was degeen die door rood reed, met grote vaart het kruispunt overstak en daarbij via een mobiele telefoon een gesprek voerde. Niet erg slim terwijl ook nog het wegdek spiegelglad is van de zojuist gevallen regen. Zoiets kun je hooguit slim noemen van iemand waarvan je weet dat-ie van ziekenhuiseten houdt. En dat vertelde ik hem dan ook.

Zelf kan ik met m'n versleten heup niet meer fietsen of zelfs steppen. Gelukkig is daar dan nog de trein. In verreweg de meeste gevallen vertrekt-ie op tijd, wordt de aansluiting gehaald en verloopt de rit vlot en comfortabel. En soms gaat het mis, dat klopt. Maar laten we eens beginnen met er melding van te maken wanneer het goed gaat. Wedden dat er dan veel meer over te loggen valt dan over die keren dat het mis gaat? Zomaar -in navolging van Me!- een beetje positiviteit.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ramses Shaffy

Deel dit bericht