Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 11, 2018

Goed nieuws en kattenlog

Diverse goede berichten in dit stukje!

Zo is de Nederlandse overheid er sinds kort van overtuigd dat ook mensen met een beperking mensen zijn. Jawel: de mensen met macht weten nu - net als de rest van de mensheid - dat mensen, omdat zij toevallig in een rolstoel zitten, niet minder huur betalen dan mensen die niet in een rolstoel zitten. Ofwel: het plan om werkgevers toe te staan mensen met een handicap onder het minimum loon te betalen is van tafel (klik)!

Diezelfde overheid weet sinds kort dat het Kinderrechten verdrag ook voor de regering van Nederland geldt. Ofwel: Lili en Howick mogen blijven en hoeven niet 'terug' naar een land dat zij niet kennen. Hoewel de regeringpartijen blijven beweren dat zij in de Kamer nooooooit individuele gevallen bespreken (behalve bijvoorbeeld toen moordenaar Volkert van der Graaf mogelijk eerder vrij kon komen, toen crimineel Saban werd besproken, et cetera) en noooit uitzonderingen maken 'want de wet is de wet en die geldt voor iedereen' (behalve wanneer de dief, fraudeur, dronkaard, racist of agressieveling toevallig kamerlid is (klik))

Nog even een internationaal bekend goed bericht van Nederlandse bodem: de Ocean Cleanup (klik) is begonnen! Het begon met een idee van de toen nog tiener Boyan Slat en wordt nu groots uitgerold: een goed onderbouwde poging om de gigantische hoeveelheden plastic die in zee drijven op te ruimen.

Een actiefoto van Billy de Kat:

De lolcat van deze week:

'Wat doe je eigenlijk wanneer je zegt
dat je niet van klagende mensen houdt?'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/