Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 11, 2009

Fantasie

"Reaper Man" van Terry Pratchett is boek nummer 25 van dit jaar en is -zoals ik gewend ben van deze zeer succesvolle auteur van de Schijfwereld-serie- weer hilarisch maar zet ook regelmatig aan tot denken. Dat mag ik graag zien in zowel boeken alsook in films: dat die én onderhoudend zijn én tot denken aanzetten.

Goed beschouwd beschikken mijn kinderen over precies die eigenschappen en hoewel wij dit weekend niet bijzonder veel hebben uitgevoerd (Eva die cadeautjes uitpakte vanwege haar verjaring vorige week; Ferdinand die acrobatiek-acts uitvoerde met Dayna; Zaklopen op de Wii, lunchen bij oma, "Ratatouille" kijken...) heb ik mij uitstekend met ze vermaakt! Morgen foto's...

Nogmaals: Boeken zijn tof! Gisteren waren wij in de boekwinkel om een boekenbon die ik voor m'n verjaardag had gekregen te verzilveren. Het was een drukte van belang bij de afdeling kinderboeken. Omdat het de laatste dag was van de Kinderboekenweek waarschijnlijk. Eva, Dayna en Ferdinand zijn net als ik boekverslinders dus wij konden onze lol op. Een behulpzame, vriendelijke en bovendien geïnteresseerde medewerkster hielp ons onze keuzes te bepalen. Zo kwam het dat wij een half uurtje later in een gelukzalige stemming het pand verlieten.

Nogmaals: boeken zijn geweldig! Mensen die zeggen "ik wacht wel tot de film uitkomt en komt-ie niet dan was het boek blijkbaar niet interessant genoeg" heb ik maar één ding te zeggen:"PRRRFFFTT" (Steekt tong uit en maakt draaibewegingen met de handen waarvan de duimen in de oren steken). Naar een opmerking van "Tante" Annie M.G. Schmidt...

Er zijn ook mensen die zeggen te balen van mensen die studeren "van ons belastinggeld". "Wat heb je nou bijvoorbeeld aan zo'n studie filosofie of sociologie? Wat kun je dan worden!?" vraagt men zich vertwijfeld af. "Dan kun je bijvoorbeeld leren om te zeggen "Wat heb je NU bijvoorbeeld...want "Nou" zeggen is onjuistl...Bovendien leren studenten fillosofie voor zichzelf na te denken..."

-"Wat heb je daar nou aan, voor jezelf nadenken?" (weer dat "nou" verkeerd gebruikt. Irritant. Maar dat terzijde)"Van mijn belastinggeld worden al mensen betaald om voor ons na te denken."

Er zijn momenten dat je even diep zucht, langzaam voor jezelf tot tien telt en van onderwerp verandert. Dit was nu typisch NIET zo'n moment en daarom wurgde ik mijn gesprekspartner van dat moment. Althans in mijn fantasie.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Stephen Gately