Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 08, 2012

Zonder geld


Is het u wel eens opgevallen dat geliefden elkaar zelden bij de voornaam noemen? Bijna altijd is het 'schat' of 'lief' of een creatievere naam als 'boef' of 'scheet'. Heeft men ruzie dan wordt het 'idioot', 'sukkel' of 'takkewijf' of gebruikt men benamingen die ik liever niet opschrijf.

Misschien dat u er nog nooit zo bij stilgestaan heeft maar ik wilde de gedachte even met u delen.

Gisteren mocht ik een leuke avond delen met leuke mensen op een Burlesque feest. Graag had ik m'n vriendin daar bij gehad maar die zit nog even in't buitenland...:-(

Vandaag was ik met m'n zoon (morgen weten wij of hij over is naar de vierde van het Gymnasium...spannend!) bij m'n moeder en zag en hoorde ik m'n meissie via Skype. Onvoorstelbaar als je bedenkt dat je duizenden kilometers van elkaar vandaan bent maar elkaar toch live kunt zien en spreken!

Ik word er helemaal sentimenteel van...

Een veelgehoord sentiment onder lezers van De Krant van Ingeslapen Nederland is 'Laat die luie Afrikanen toch werken voor hun geld! Van mij krijgen ze geen cent ontwikkelingshulp meer!'

Goed idee hoor, iedereen aan het werk. Klein probleempje: dan dienen er eventjes drie miljard banen te worden gecreëerd.

Eigenlijk moeten we gewoon af van het oude adagium dat mensen pas nuttig zijn vanaf het moment dat zij werk verrichten in ruil voor geld.

Hoe doen dolfijnen dat eigenlijk? Die lijken zich prima te vermaken zonder jaloers te zijn op anderen die meer hebben en zonder neer te kijken op anderen die minder hebben.

Waarom worden wij ongelukkig als wij zien dat een ander een hoger bedrag op de bankrekening heeft staan? En waarom kijken zovelen neer op (of hebben medelijden met) mensen die minder geld hebben dan zijzelf?

Kunnen wij dan echt niet meer leven zonder geld?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ruud van Hemert en Gerrit Komrij