Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 31, 2023

De week voorbij

Moet altijd vreselijk lachen om mensen die als 'bewijs' verwijzen naar artikelen op websites als Frontnieuws, Ninefornews en 'De Andere Krant'. Ik weet dat het niet netjes is om mensen met verminderde cognitieve vermogens uit te lachen maar wat ging er mis waardoor zij echt niet zien hoe 'logisch' de 'bewijzen' van de betreffende onruststokers in elkaar steken?

Tip voor mensen die dit soort onzin geloven: doe eens een keer écht zelf onderzoek en zoek eens uit waar de schrijvers van deze mediakanalen hun geld vandaan halen.

Gelooft u iets 'want het was niet op MSM!' of liever in journalisten en wetenschappers die hun stukken niet ondertekenen met 'de redactie'?

=============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
===============================

Maandag werd ik wakker met een nare hoest. Een 'gewone' seizoensverkoudheid hopen wij maar. Hoewel er diverse virussen rondwaren. Een nare hoest staat niet in vergelijking met échte ellende natuurlijk. Zeker niet wanneer kinderen het slachtoffer zijn. Ik kan mij het verdriet, de frustratie en de onmacht van deze tien-jarige goed voorstellen: 'Waarom doen mensen dit? En wat kan ik er tegen doen?'


Wordt van dit tienjarig hummel verwacht dat zij de lijken van haar broertje en zusje uitgraaft, ze netjes begraaft en dan even langsgaat bij de Hamas-leiders in Quatar om hen en de zakenvrienden van Netanyahu te vragen de bombardementen te stoppen?

Wat zou u doen als u dit meisje was?

Het enige 'antwoord' dat zij - en nagenoeg de hele internationale gemeenschap krijgt - is: 'Ja, maar jij begrijpt het gewoon niet. Hamas en zo. Jij wil toch ook een einde aan Hamas?'

Voor mensen zonder enig empathisch vermogen: lees in plaats van 'Hamas' bijvoorbeeld 'Rutte en Kaag' of 'Links!'. 

Stelt u zich voor dat 'men' een einde wil maken aan 'die linkse kliek in Den Haag!'. Is het verdedigbaar dat men woonwijken in Rotterdam wegvaagt 'want wij hoorden dat daar misschien een Rutte-aanhanger zat!'?

Wie zich uitspreekt tegen de moord op kinderen is dan automatisch 'links' en 'pro-Rutte'.

Zijn er volgens u goede excuses voor moord?

Voor een 'crime passionele' kan ik enig begrip opbrengen (voerde er bijna zelf eentje uit toen niet ik maar haar minnaar aan de vroedvrouw werd voorgesteld als de vader van onze jongste) maar verder...? Nee, geen enkel excuus.

Er was ook geen enkel excuus om niet de wekelijkse was te draaien. En mijn baard een kleurtje te geven om een extra feestelijk tintje te geven aan het kerstdiner die avond. 


Open haard, kerstboom, lekker eten, fijn gezelschap én Bad Santa kijken; een perfect kerstfeest! 

Vraagje voor de kenners: wat betekent het als het etiket van een wijnfles tegen je begint te praten?

Na vertrek van de visite (uurtje of tien) ledigden mijn huisgenoot en ik een paar flessen drank (zonde om restanten drank door te spoelen, toch?) tijdens het kijken van de film Old Dads van en met Bill Burr. Over ouder worden, de 'moderne tijd' niet (willen) begrijpen, hypocrisie en bedenken wat je eigenlijk écht wilt. Aanrader. 

Dinsdag herinnerde de wekker mij eraan dat het een gewone werkdag was. Iets eerder dan anders de deur uit maar bij het ontbijt nog een stukje Chitty Chitty Bang Bang gekeken. 

Met de onvergetelijke Dick van Dyke. 

De lach van de dag was voor de wappies die graag 'huilie huilie' doen 'want ze zeggen sinds kort 'feestdagen' en niet 'kerstdagen'. Het einde van deze echte christelijke traditie betekent het einde van de wereld!'

Wappies verzinnen problemen bij gebrek aan échte zorgen; dat blijkt maar weer. Het is namelijk grote kul: 'Fijne feestdagen!' is traditioneel heel normaal om te zeggen tijdens de...eh... feestdagen.
Altijd leuk om aan wappies te vragen: "Als je zoveel waarde hecht aan christelijke tradities...hoe heet de voorganger van de kerk waar jij elke zondag heengaat en hoe heet dat kerkgebouw?"

Dat wappies eisen dat anderen hún cultuur respecteren maar weigeren om bijvoorbeeld 'Fijne Chanoeka' of 'Vrolijk Suikerfeest' te zeggen is het zoveelste bewijs van hun egoïsme.

Weten wappies eigenlijk wel dat 'hun' Christendom helemaal niet zo uniek is of wat het christendom ons eigenlijk leert? 

Het had trouwens weinig gescheeld of zij hadden Mithras en niet Jezus aanbeden:


Overigens was 'de Palestijnen' lange tijd een verzamelnaam voor diverse volken (inclusief de joden) die indertijd in het gebied woonden waar nu ondermeer de steden Jeruzalem en Bethlehem te vinden zijn. Vergelijkbaar met dat inwoners van de Lage Landen iedereen met een donkere huidskleur 'Moor' noemden. 

Ik vraag mij af wat Mithras en Jezus zouden zeggen over het bombarderen van gebedshuizen in het Midden Oosten.


Zelfs streng gelovige christenen scharen zich niet langer achter de claim van zionisten dat zij meer recht hebben op Gaza dan andere groepen. "Ja, maar traditioneel is dat land van ons!" is gewoon een populistische leugen. Bovendien geen reden om dan maar de mensen die er woonden voordat jouw voorouders er kwamen wonen uiteen te rijten. Lijkt mij. Maar ja, misschien is mensen vermoorden die anders zijn dan jijzelf wel een traditie voor sommigen. 

Als iets een traditie is, dan is het goed, toch? Dan begin ik maar eens een bloedige traditie waarin mijn ex een rol speelt. 😉

Traditioneel heeft het christendom (zoals wel meer religies) nogal wat 'geleend' uit andere religies. En ook het christendom wordt nu anders beleden dan honderd en duizend jaar geleden. Logisch, want traditioneel veranderen tradities voortdurend. Zelfs de traditie van klagen dat 'ze' aan onze tradities zitten.

Vindt u dat elke traditie altijd behouden moet blijven? 
Bij sommige volken leven de doden nog een tijdje voort onder de levenden. Lollige traditie, niet?

Inmiddels traditioneel zat de theaterzaal van het Grand Opera House Belfast weer nagenoeg vol deze middag. Er was nog niet één voorstelling waarbij er minder dan 97% van de ruim 1000 beschikbare kaarten was verkocht. Tot blijdschap van de marketing manager van het theater die ik tussen de twee voorstellingen sprak. Geen wonder dat het management pizza had geregeld voor de ongeveer 50 medewerkers aan de voorstelling en het theaterpersoneel. 

Blijkbaar is men blij met ons. Na het eten liep ik een klein rondje door de buurt want de lucht in het theater lijkt niet goed voor de gezondheid; meerdere medewerkers kampen met irritaties aan de luchtwegen.

Voor de leuk verspreidde ik het gerucht dat de cast van Sneeuwwitje twee jaar geleden verstoppertje speelde in het gebouw. En men één van de dwergen nooit heeft gevonden. En dat diens rottend lijk de ventilatieschacht blokkeerde. Wat de slechte luchtkwaliteit kan verklaren. 

Als je een verhaal overtuigend brengt - met niet al te veel details zodat mensen hun fantasie laten werken - zijn mensen geneigd het te geloven. Vraag maar aan politici. 

Terwijl ik mijn broer belde voor diens verjaardag, 

Samen op een Uriah Heep concert

maakte ik het schaakbord in orde. 

Nu staan de stukken weer zoals zij volgens de notatie horen te staan. 


Dat speelt wat makkelijker. Ziet u de verschillen?

Ook deed ik een taalles. Niet in de hoogste divisie uiteraard (weinig vrije tijd. Niet eens een enkele aflevering van een favoriete serie gekeken nog tijdens het werken in Belfast) maar toch redelijk wat punten gehaald.
Die avond was er familie van een paar castleden gearriveerd. Dat diende uiteraard te worden gevierd. In de kroeg. D'oh!

Een crewlid kwam zich afvragen waar al die geluiden van pret ende jolijt toch vandaan kwamen:
Mijn huisgenoot wilde eigenlijk een pizza halen maar ik vertelde hem dat wij nog restanten hadden van het kerstdiner. Overtuigd ging hij met mij mee naar de bushalte. En bestelde een taxi. Want om ons onbekende redenen reden er die avond geen bussen. 
Woensdag las ik dat het slecht gesteld is met religieuze vrijheid in Nigeria; zo werden in de afgelopen paar jaar ongeveer 700 christenen vermoord. Erg, niet? O, en 32.000 moslims. 

Wappies noemen uiteraard alleen dat eerste cijfer. '700’ Is volgens domrechts veel meer dan '32.000’. Zij kunnen namelijk niet tellen.

Hield de ochtendgymnastiek maar liefst twee ronden vol en zat dus vol energie te wachten op het startschot voor de eerste voorstelling van die dag:
Nadat het toneel was geveegd en alles in gereedheid was voor aanvang van de volgende voorstelling, speelden wij op het toneel het spannende spel 'Secret Santa'. 

Beetje vergelijkbaar met lootjes trekken voor Sinterklaas bij ons: officieel weet je niet van wie je een cadeautje krijgt. Lollig! Ik kreeg van mijn 'geheime kerstman' een handig heupflesje. 

Dan hoef ik niet meer met een grote fles whiskey rond te lopen. Praktisch.

Daarna hadden wij nog een uurtje of twee tot het begin van de volgende voorstelling. Dus ik haalde koffiecupjes en bananen en zo en at een warme maaltijd. Tot mijn blijde verrassing vlakbij de lokale VrijmetselaarswerkplaatsWaar naar verluidt een stuk of tien Loges met enige regelmaat samenkomen. Dus eerdaags maar eens een kijkje binnen nemen. Als dat lukt met hun en mijn schema.

Met frisse tred liep ik verder.
Waarbij ik mij op straat weer mocht vergapen aan het lokale stadhuis.

Heeft uw gemeente een beetje mooi stadhuis?

Wie in Gaza nog een stadhuis wil vinden, kan maar beter goed zijn in bouwpakketten; op zoek naar Hamas-terroristen laat Israël letterlijk geen enkele steen nog op de andere staan. 

Blijkbaar zijn zionisten niet trots op hun anti-Hamas acties want zij blokkeren steeds meer sociale media accounts van mensen die erover berichten en journalisten wordt het zwijgen opgelegd


Vreemd. Alleen wie tegen transparantie en persvrijheid is doet toch aan censuur? En waarom zou je niet trots zijn op het bestrijden van Hamas?

Dat het IDF ook medewerkers van het Rode Kruis (oké, de Rode Halve Maan) omlegt is vast propaganda van Hamas.

Nette mensen doen zoiets natuurlijk niet. Toch? Trouwens: ambulances zijn een prima verstopplek voor terroristen dus je kunt het mensen niet kwalijk nemen dat zij ambulances opblazen. Beetje vervelend voor de onschuldigen maar als je 10.000 burgers moet omleggen om één terrorist te pakken, dan moet dat maar. Logisch. 

Wie zou niet graag het eigen gezin opofferen als dat de dood van een terrorist betekent?
Als je niet wil dat men je huis bombardeert, moet je je maar aan de wet houden en geen Joden... pardon... Palestijnen op zolder verstoppen. Tss!

Vreemd genoeg zijn er ook nauwelijks getuigenverslagen te vinden van de mensen die door Hamas werden gegijzeld. Waarom wil 'Israël' niet dat die - ongetwijfeld verschrikkelijke - verhalen bekend worden? Willen zij niet dat de Hamas-terroristen worden afgeschilderd als nare onmensen?

Het enige ontvoeringsverhaal dat ik tegenkwam bleek in scène gezet.

Was het Nova festival eerst nog gewoon een rave of house party in de openlucht, inmiddels was het een 'nature party'. Waar duizenden fatsoenlijke jongelui rustig pratend van de natuur kwamen genieten. Keurige Joodse jongeren. 

Alleen de jongeren van culturen die inferieur zijn aan het Zionisme gebruiken alcohol en andere drugs en zwaaien wild met de heupen tijdens het dansen. Tss!

Onder het interview staat letterlijk 'Dit verhaal is geproduceerd door...' terwijl de video waarin Maya Regev goed behandeld lijkt te worden door haar gijzelaars

door Meta (Facebook en Instagram) wordt verwijderd en geblokkeerd en accounts die de video verspreidden zijn verdwenen. 


Verschrikkelijk dat Maya Regev een schotwond in haar been opliep en werd ontvoerd door Hamas. Dat zij haar wonden hebben verzorgd en verder ook goed hebben behandeld maakt het niet minder erg.

Gelukkig behandelt Hamas haar gevangenen niet zo erg als deze groep dat doet: mensen worden gearresteerd en opgesloten zonder aanklacht, worden gemarteld en hun familie wordt bedreigd als die de verschrikkingen bekend (willen) maken. Waarom weigert de internationale gemeenschap zich uit te spreken tegen deze barbaren

Wie niet beter wist zou kunnen denken dat zionisten tegen openheid en vrijheid van pers en vrijheid van meningsuiting zijn.

Vreemd toch dat pro-zionisme accounts verhalen over de wrede inborst van Palestijnen moeten verzinnen? Waarom blokkeert men de échte verhalen?

Misschien vindt men het moeilijk om toe te geven dat het machtigste en meest moderne leger ter wereld niet is opgewassen tegen een handvol zooitje ongeregeld? Enerzijds beweert het IDF heel Gaza in handen te hebben maar anderzijds beweert het dat dagelijks tientallen Hamas-raketten vanuit verschillende plekken in Gaza door het ondoordringbare 'Iron Dome' schild dringen en Israëlische burgers bedreigen. 

Echt supergeweldig zijn die raketten van Hamas niet; sinds 7 oktober doodden 12.000 afgevuurde raketten 15 Israëlische burgers. Israël is veul beter in het vermoorden van burgers: een stuk of 25.000 sinds 7 oktober.
Welk leger zou journalisten die dat geweldige nieuws verspreiden de mond willen snoeren? Zijn Netanyahu en diens vrienden dan niet trots op die prestatie? 

Zelf was ik trots op mijn acteerprestatie deze dag en met een voldaan gevoel verliet ik tegen tien uur die avond het theater. Dankzij de conciërge en diens partner ("Wij rijden ongeveer die kant op; spring maar in de auto!") hoefde ik niet te lopen, noch met de bus.

Donderdag was het maar liefst 12 graden in Belfast. 
Lijkt mij vrij warm voor eind december. Gelukkig maar dat klimaatverandering niet bestaat. Bosbranden, overstromingen, droogtes... allemaal inbeelding. 

MSM genereert beelden ervan met a.i. Alles om ons te laten geloven dat er wat gedaan moet worden tegen de gevolgen van klimaatverandering. 'De Elite' heeft zelfs acteurs ingehuurd om wakkere mensen als u en ik bang te maken. 

Kijk, hier doen zij zelfs alsof zij een dijk versterken. Inclusief ingehuurde 'verontruste' toekijkers. Allemaal betaald door Soros!

Nou, je moet toch wel een enorme fan van Kaag, Rutte en Timmermans zijn om deze beelden te geloven, hoor. Gewoon nep, die zogenaamde wateroverlast. Want ik heb droge voeten. Dat bewijst dat er geen wateroverlast is. 😉

Zweefwappies (zie 'Wappiepedia') raken in paniek: door klimaatverandering mislukken wijnoogsten en wordt het steeds duurder om met hulp van een paar flesjes rode wijn per dag contact te maken met de engelen in de Pleïaden. Die vertellen ons dat dennennaaldenthee fantastisch werkt tegen kanker en covid en zo.

Onvoorstelbaar wat mensen gaan geloven wanneer zij van hun uitkering bijna alleen maar wijn en wiet kopen. Heb niets tegen het drinken van een glaasje alcohol, hoor. Maar als je daardoor idioten wel maar wetenschappers niet gaat geloven, heb je echt te veel gehad.

In de kleedkamer dronken wij geen alcohol maar ontvingen wij visite: familie van een crewlid kwam even achter de schermen kijken. "Kijk dan, echte acteurs!"

In Nederland (en België? Graag uw reacties) wordt het beroep van acteur minder gewaardeerd. Stelt u zich deze reactie voor op úw beroep: 

'O, je bent video editor/winkelmedewerker/zorgmanager/beveiliger/debiteurenbeheerder? Wat een leuke hobby. En waarmee verdien je je geld en doe je iets nuttigs voor de maatschappij?'

Is voor u het ene beroep waardevoller dan het andere?

Heb meerdere beroepen gehad maar geniet wellicht het meest van dat van toneelacteur. Niet altijd natuurlijk. Zo krimp ik in elkaar van plaatsvervangende schaamte wanneer een collega op het toneel een grap maakt (al dan niet volgens script) die eigenlijk echt niet (meer) kan: "Hij kan er niets aan doen dat hij dom is, want hij komt uit [plaatsnaam]." En bijvoorbeeld: "Zij kan er niets aan doen dat zij dat niet kan want zij is maar een meisje." 

Als kind begreep ik al niet waarom het 'leuk' is om mensen te beledigen en uit te lachen vanwege uiterlijk of afkomst. Lacht u om dat soort grappen? En als u zelf het slachtoffer bent?

In het Engels: What if it happened to you? (Klik. Let op: verontrustende beelden) Onder die noemer verspreidde de Israëlische ambassade in Zuid-Korea een filmpje. Daarin werd iemand ontvoerd door gemaskerde mannen die Hamas moesten voorstellen. Om sympathie te wekken voor de Israëlische zaak en het goedpraten van het doden van 25.000 burgers uit wraak voor de moord op 1000. 

Helaas, Zuid-Koreanen zijn geen fan van Amerikaanse... pardon... zionistische propaganda. Immers: om indertijd dat land te 'helpen', vermoordde de VS tien procent van de bevolking. De overlevenden zijn dat niet vergeten. 

Met name het bloedbad van Nogeun-ri van 1950 ligt vers in het geheugen: honderden Zuid-Koreaanse vluchtelingen werden bij één enkele Amerikaanse aanval aan gort geschoten. Erg onvriendelijk. 

De burgers van Zuid-Korea sympathiseren dus meer met vluchtelingen die doelbewust vermoord worden dan met mensen die vluchtelingenkampen platbombarderen om de weg vrij te maken voor een lucratieve waterweg. Heel gek.

U kunt er natuurlijk anders over denken maar mensen dwingen om een kamp in te vluchten om vervolgens doelgericht dat kamp te bombarderen is toch echt niet netjes. 

Ook niet netjes is het om Christenen te bespugen voor geen andere reden dan christen zijn, lijkt mij.

Wel netjes was de vraag van een vriendin of zij een Tarot kaart voor mij mocht trekken. Dat werd deze:

Ze trok 'm 'op z'n kop'. Hier de uitleg:

Gesterkt door de nieuw verworven wijsheid speelde ik met veel plezier ook vandaag weer twee voorstellingen. 

In de pauze bezocht ik een authentieke 'Fish 'n chips' zaak. Waar men heerlijke frieten bleek te bakken.

Heerlijk gelachen werd er ook deze dag. Ook in de coulissen. Al is daar soms weinig ruimte voor. Letterlijk. Zo zijn er momenten dat je met een stuk of twaalf mensen een ruimte deelt van nog geen drie vierkante meter.

Oppassen dus. Met name als je een pikhouweel in handen hebt en meedanst met een dansact op het toneel. Terwijl je gepasseerd wordt door kleedsters met hoofddeksels van een meter breed in handen terwijl aan je andere kant een stuk decor wordt weggesleept. 

Maakte een praatje met een hardwerkende schoonmaker en bedankte hem voor zijn inspanningen. Bij het verlaten van het theater die avond zagen wij elkaar weer en bood hij mij een lift naar huis aan. Een aanbod waar ik graag op inging.

Vrijdag bedacht ik natuurlijk een vers verhaaltje. Maar eerst stond ik op en meldde mij een uur later voor een gezamenlijk ontbijt met een deel van de cast en hun familie. Reuze gezellig! En ik at een typisch lokaal gerecht: Ulster fry.
Er was die ochtend voldoende tijd voor een wandeling (al was het met 7 graden wat frisjes) langs diverse voorbeelden van architectuur:Na de eerste voorstelling leerde ik een belangrijke les: flirten wordt niet op prijs gesteld in het vrij conservatieve Ierland. Iemand had bij het management geklaagd dat ik een ander had verteld dat ik iemand leuk vind. Dat leverde mij een flinke tik op de vingers op en een waarschuwing: 'Als de dame in kwestie een officiële klacht indient, kan dat vervelende consequenties voor je hebben.' Goed. Niet meer laten blijken dat je iemand leuk vindt dus. Het zij zo.

Als 'straf' mocht ik de tweede voorstelling van die dag vanaf de zijlijn meemaken:

De persoon die bij het management had geklaagd dat ik iets ongepasts had gezegd ("Ik vind haar leuk en val vaak op vrouwen die langer zijn dan ik." is blijkbaar ongepast. Leek mij best een onschuldige opmerking voor een man van 1.40m) werd voor zijn actie beloond. Want zo werkt dat hier. Even wennen voor mij want ik kom uit een cultuur waarin klikspanen niet worden gewaardeerd.

"Ontwijk haar en de collega die jou aangaf maar zoveel mogelijk, voorlopig.", adviseerde de begripvolle manager.

Bij thuiskomst kreeg ik een warme knuffel van mijn huisbaas die doorhad dat ik het emotioneel even moeilijk had. 

Hoe gaat u ermee om als u wordt beschuldigd van iets dat u niet gedaan hebt maar zich niet kunt verdedigen?

Mijn problemen vallen uiteraard in het niet bij die op het grote wereldtoneel. Je zult maar rechter zijn in deze zaak:
Moet je als rechter een zaak toetsen aan het internationaal (straf)recht, de publieke opinie volgen of een paar machtige overheden naar de mond praten?

Zaterdag werd ik wat ongerust wakker: ben ik weer welkom in het theater of niet? De manager zou het mij laten weten maar toen ik om elf uur nog niets gehoord had, besloot ik een stuk te gaan wandelen. 
En vond een pondstuk op straat!
Een voorbijganger zei dat hij daar die morgen een pondstuk had verloren en voegde toe: "Hou jij 'm maar; je ziet eruit alsof je wel een beetje geluk kunt gebruiken." Vertrouwen in de mensheid hersteld!

Klagen is volstrekt natuurlijk. Sterker nog: ontevreden zijn en ons afvragen hoe het beter kan helpt ons verder als mensheid. Vooral wanneer mensen weten waarover zij klagen en niet alleen maar een populist nablaten die beweert dat wij het slecht hebben in Nederland. Wat gewoon een leugen is want - hoewel er altijd ruimte is voor verbetering - het gaat gewoon hartstikke goed in Nederland. Vraag maar aan David Wen, een man die inmiddels vijf jaar in Nederland woont na te zijn geëmigreerd uit de Verenigde Staten.

Behalve een vers Engelstalig verhaaltje neerpennen deed ik verder niet heel veel deze dag. Wat kun je doen als je betaald wordt om te werken maar dat - voorlopig - niet mag? Wandelen dus. 
En boodschappen halen.

En flirten met een caissière. Want ik ga mij niet anders voordoen dan ik ben, alleen maar omdat één iemand daar blijkbaar voldoende bezwaar tegen heeft om mij het leven zuur te maken.

Verder bracht ik mijn tijd door met lezen en schrijven en een andere favoriete hobby: wappies uitlachen.
Ja, dat is écht wat 'de geheime wereldleiders' willen: iedereen dood, behalve 'wakkere wappies'. 😂

De - gelukkig verijdelen - aanslag werd voorbereid door een groep mannen uit Tadzjikistan die vermoedelijk zijn gelieerd aan IS. 
Mensen als Tanja zijn zeer tegen geweld tegen Christenen. Dus ongetwijfeld veroordeelt zij ook déze uiting van geweld tegen Christenen. 
Of is geweld wel geoorloofd als Joden het toepassen? Ook altijd lachwekkend: het beroerde Nederlands, het gebrek aan originaliteit en het totale gebrek aan argumenten:
Dat velen van hen dit schertsfiguur adoreren zegt veel over het niveau:
Mocht tientallen interessante onderschriften ontvangen bij deze foto. Weet u er nog eentje te bedenken?

Baudet en zijn volgelingen zijn groot fan van Poetin en zouden het door hem gebruikte regeringsbeleid ook graag in Nederland uitgevoerd zien. Dus dichters, pas maar op, onder Thierry de Tsaar kunt u zomaar de bak in worden geworpen voor het voordragen van gedichten.

Vrijheid van meningsuiting geldt in landen als Rusland uitsluitend voor hen die de mening delen van hun Grote Leider.

O, en ik werd Insta-vriendjes met de zangeres die ik onlangs op straat hoorde zingen. Geestig, niet?
Tegen elven kwam mijn huisgenoot thuis en samen dronken wij een wijntje terwijl hij mij vertelde dat de meeste mensen in het theater overtuigd zijn van mijn onschuld in de zaak die tegen mij speelt. Met een warm hart liet ik mij toedekken door de deken van de nacht.

Zondag sliep ik heerlijk uit om iets na elven mijn huisgenoot uit te zwaaien. In alle rust verorberde ik een ontbijt, maakte een kletspraatje met mijn huisbaas, las een boek uit en trok het centrum van de stad in. 


Diverse winkels hielden uitverkoop en ik maakte van die gelegenheid gebruik om mijzelf te trakteren op een - hergebruikt - tablet. Schrijven, e-mails beantwoorden en Netflixen is net niet echt prettig op een smartphone. Voor £160 (zo'n €186) kwam ik in bezit van zo'n handig, plat, computerapparaatgevalding. In dit specifieke geval: de Samsung Galaxy Tab A8.

Vond een aardig restaurant waar ik mijzelf op een prettige maaltijd trakteerde en genoot even van het uitzicht vanaf een heus uitkijkpunt:

Was ik eerst nog van zins die avond naar de kroeg te wandelen om daar - in het kader van de jaarwisseling - te drinken 'to absent friends', deden het stormachtige weer en mijn nieuwe vriend, het tablet, mij besluiten dat ik ook in mijn gasthuis prima het glas kon heffen op hen die dat niet meer kunnen.

Uiteraard - ik vier de overgang naar het nieuwe jaar in Ierland - levert U2 met New Years Day de muziek deze week. In de mooiste versie: live at Red Rock