Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 05, 2014

Wij moeten beschermd worden tegen eigen verantwoordelijkheid

Ondanks de vermoeidheid na afgelopen weekend bezocht ik mijn moeder en daarna de tandarts waarna er kijkers kwamen voor het slaapbankje dat ik te koop zette op Marktplaats. De rest van de dag zal ik zo weinig mogelijk bewegen...

Natuurlijk stonden ook wij gisteren even stil bij de slachtoffers van oorlog tijdens de Nationale Dodenherdenking. Niet alleen die van de Eerste en Tweede Wereldoorlog maar ook de (Nederlandse) slachtoffers van conflicten in Afghanistan, Irak en andere brandhaarden. En nee, niet alleen Joden werden systematisch vermoord in WO II maar ook homoseksuelen, Roma, Sinti, Vrijmetselaars en verzetsstrijders.

De kleine verbouwing in huis (nieuw bed, meubels her-arrangeren, muur schilderen, opruimen) zit er bijna op en mijn zoon had een geniabele ingeving: met de kattenharen-borstel kun je natuurlijk kattenharen van je kleren en gordijnen af halen. Maar waarom het probleem niet aanpakken bij de bron? En de kat vindt het heerlijk als je met de borstel over zijn vacht gaat...;-)

Vandaag vieren wij dat de geallieerden (Amerika natuurlijk maar ook landen als Canada, Engeland en zelfs China en Rusland!) Nederland bevrijdden onder het juk van de Duitse onderdrukking. Van al die geallieerden heeft alleen Amerika nog de neiging ons te helpen met onze eigen bescherming en vooral 'vanwege toen' staan wij die bevriende natie toe onze burgers af te luisteren en ons een extreem duur wapensysteem (de 'JSF') te verkopen.

De overheid wil mensen tegen zichzelf beschermen. Daarom zijn er klimrekken waar kinderen moeilijk uit kunnen vallen, zijn autogordels verplicht en is het gebruik van cocaïne verboden 'want drugs zijn slecht'. Heel goed! En wat fijn dat de overheid ons tegen ons eigen slechte gedrag beschermt door ons een helm te laten dragen op de brommer en zo! Toch? Maar waarom stelt de overheid geen verbod in op de meest dodelijke harddrug van allemaal?

Officieus is dat omdat de overheid daar miljarden aan verdient maar officieel gooit men het op de 'eigen verantwoordelijkheid' van de burger. Blijkbaar hoeft die niet te worden beschermd tegen de gevaren van alcohol.

Wat vindt u: moet de overheid ons beschermen omdat wij dat zelf niet kunnen of is het vooral een kwestie van het nemen van de eigen verantwoordelijkheid?

De onjuiste aanname van de dag is:

De Duitsers hebben onze Anne Frank vermoord!

De Duitsers hebben niet 'onze' Anne Frank vermoord. Zij had een Duits paspoort.