Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 18, 2010

Aanwijzen

Vandaag niets meer dan drie foto's die de zeer creatieve en gewaardeerde blog-collega Redstar maakte van ondergetekende, vorige week in Middelburg. Niet omdat ik geen inspiratie heb voor een "gewoon" stukje.

Zo zou ik U willen vragen of U dat ene liedje kent met in de tekst vermoedelijk de woorden "Beg, steal or borrow" én de zinsnede "till he knows". Het wordt gezongen met een vrij duistere mannenstem, het is niet Bob Dylan en vermoedelijk komt het uit het Wave-tijdperk. Verder vraag ik mij af wat die grote goudkleurige piepschuimen appel deed in mijn droom van vannacht, zou ik kunnen verhalen van mijn bezoek aan de (zeer leuke inval-)huisarts van vanmorgen en het bezoek van mijn zoon aan de kaakchirurg.

Natuurlijk zou ik ook kunnen schrijven dat ik op straat even sprak met buurvrouw Angela, buurvrouw Rinie en een voormalig collega-raadslid die niet toevallig ook de moeder is van mijn vaste oppas-baby.

Natuurlijk kan ik ook mijn gedachten met U delen over de internationale hulp aan het rampgebied Pakistan of over het falende systeem van microkrediet.

Of dat ik mij verbaas over reclames die mij een (extra) complex proberen aan te smeren. Zoals Sanex dat poogt met haar Dermo active complex. Nou nee, dank U! Ik hoef er geen complex bij.

Een terugkerend thema bij mij is ook mijn verwondering over de verschillen tussen mannen en vrouwen en de kracht van de menselijke geest.

Maar feit is dat ik mij vandaag een beetje lui voel en U achterlaat met het kijken naar de foto's waar ik het eerder in dit stukje over had...

U ziet het origineel en twee bewerkingen. Omdat smaak verschilt zal ik niet één ervan als mooiste aanwijzen.Deel dit bericht