Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 06, 2016

Zijn anderen zoals u?

Mensen die zich vervelen denken dat anderen zich vervelen.

Mensen die vrijwilligerswerk doen denken dat anderen vrijwilligerswerk doen.

Kortweg: mensen denken dat anderen zijn zoals zij.

En dat is volkomen natuurlijk.

Maar ook wel eens lastig.

Veel mensen vinden het moeilijk te begrijpen dat het voor mij heel normaal is om een stuk of drie verschillende afspraken te hebben op een dag en dat dagen met 6 of 7 afspraken voor mij geen uitzondering zijn. Anderzijds vind ik het moeilijk te begrijpen als iemand zegt: 'Ik heb een drukke week deze week want mijn moeder komt eten.' Voor mensen met een heftige spierziekte waardoor boodschappen doen een klus is waar je drie dagen van moet bijkomen kan ik mij dat voorstellen, zo ook wanneer iemand bijvoorbeeld aan depressie lijdt. Maar als gezonde mensen dat zeggen dan heb ik er moeite mee dat te geloven.

Zo kan ik ook niet begrijpen dat mensen het interessant vinden om het weerbericht te bekijken, tenzij zij boer of visser zijn of ander weer afhankelijk werk verrichten. Ik bedoel: als iemand je vertelt dat het morgen waarschijnlijk regent, besluit je dan maar niet naar je werk te gaan?  Heel veel mensen gaan met de auto naar het werk: 'Oei, als het morgen regent dan wordt mijn auto nat! Wat fijn dat de weermevrouw mij daar voor waarschuwt!'

Maar goed, heel veel mensen zijn aan de buis gekluisterd wanneer iemand in een colbertje vertelt dat er vandaag in een deel van het land een hogedrukgebied was. Hoezo is dat trouwens een voorspelling? Dat is toch al geweest?In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.