Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 08, 2014

Waarom zijn veel PVV stemmers zo dom?

Het was dit weekend weer reuzegezellig! Zaterdag waren wij in de klimhal waar ik middels een korte officiële cursus leerde zekeren. Het ging zó goed dat ik eerdaags de volledige cursus zal doorlopen en voortaan niet meer klimmende vrienden hoef uit te nodigen wanneer ik met mijn kinderen ga klimmen!
Vriend Bas zekert mijn dochter

Zaterdagavond kwam een hulp van Sinterklaas bij ons langs en bracht ons een paar kleine cadeautjes.
Het mooiste cadeau was natuurlijk het lekkere eten het gezellig samenzijn. Uiteraard sloten wij af met een potje Yahtzee. Zondag was mijn zoon hard aan het werk voor school dus hielpen oudste dochter en ik mijn vriendin even op de markt. Daarna ging ook mijn dochter aan het huiswerk en mocht ik haar daarbij helpen. De lunch (Poffertjes!) genoten wij bij mijn moeder maar helaas zonder haar omdat zij in het ziekenhuis ligt voor een paar vervelende onderzoeken. Zij hoopt morgen gelukkig al weer thuis te zijn.

Zondagavond waren mijn vriendin en ik in Haarlem waar in het Patronaat één van onze huidige favoriete bands optrad: Will and the People met in het voorprogramma de reggae band Shanty. Wij hebben ons uitzonderlijk goed geamuseerd!U ziet (en hoort!): het was een feestje! Maar let u maar niet op de geluidskwaliteit van de opname van het laatste nummer dat de band speelde. Mij gaat het om hun interactie met de fans. En de muziek natuurlijk.

Woensdag hadden wij vrienden te eten en u weet al dat wij donderdag doorbrachten met rondlopen in Haarlem. Vrijdag vroeg ik een nieuw OV-pasje aan nadat ik ontdekte die in Haarlem te hebben verloren, had ik een vriend op de thee en deed ik mijn administratie. Dat moet ook af te toe gebeuren.

Net als wachten.

Op een dag, zo'n twee weken geleden, moest ik even voor een brug wachten. Niet erg want ook tijdens wachten kan ik mij goed amuseren. In dit geval met het kijken naar de boot waarvoor de brug was open gegaan. Het was een 'Kijk eens hoe rijk ik ben!' - boot en niet een 'Kijk, ik hou gewoon van varen' - boot.

Wist u dat het een beroep is om boten van de ene naar de andere haven te varen opdat de eigenaar bij zakenvrienden met zijn (die miljonairs zijn zelden vrouwen) rijkdom kan pochen? Op mij zou het veel meer indruk maken als zo'n man een eenvoudige lunch zou regelen in de school die hij met zijn geld in Syrië heeft laten bouwen. Maar goed, alfa-mannetjes denken nu eenmaal zelden aan anderen. U kent de voorbeelden.

Met name in de politiek komt het alfa-mannetjes gedrag veelvuldig voor. Zelfs bij de dames!

Bij de Algemene Beschouwingen, net na Prinsjesdag, kwam uiteraard ook PVV-leider (en enig lid) Geert Wilders aan het woord.  http://nu.nl/politiek/3881030/wilders-gebruikte-cijfers-bij-beschouwingen-verkeerd.html 70% van alle moslims in Nederland zou de terreurbeweging IS steunen. De Grote Geblondeerde Gedoger haalt daarbij cijfers aan die laten zien dat 70% van de moslims in Nederland de Syrische leider Assad een jaar geleden steunde. Toch echt niet hetzelfde. Maar dat zal Wilders en zijn aanhang worst wezen 'want het zijn maar cijfertjes'.

Wilders maakt graag en vaak gebruik van het Dan 'Da Vinci Code' Brown effect: zelfbedachte angsten losjes baseren op echte onderzoeksresultaten zodat zijn waarschuwende woorden als realistisch overkomen. Gelukkig alleen maar voor mensen met een IQ van minder dan 85 (Ja, het is inderdaad aangetoond dat veel mensen die PVV stemmen gemiddeld een lager IQ hebben dan mensen die dat niet doen) maar toch vind ik het zorgwekkend. Waarom? Omdat in het verleden wel vaker volksmenners  in ruil voor macht complete landen naar de Filistijnen hebben geholpen. Ik vertrouw op het nadenkend vermogen van het Nederlandse volk om de heer Wilders niet al te veel macht te geven.

De meeste PVV-aanhangers verwarren mij vaak: het liefst zien zij alle zwarten Nederland verlaten én eisen zij dat Zwarte Piet moet blijven. Dat is behoorlijk tegenstrijdig, toch? Of bedoelen zij dat zwarte mensen wel welkom zijn maar alleen als slaaf van oude rijke christelijke blanken?

Ook willen zij 'geen cent meer naar cultuur want dat is verspild geld!' én roepen zij graag en vaak: 'Handen af van onze cultuur!' Hoe kan ik dit als niet verwarrend zien? En dan is er nog: 'Elke Nederlandse traditie moet blijven! Behalve als het een traditie is waar ik persoonlijk last van heb, zoals tolerantie naar buitenlanders toe of het afsteken van vuurwerk.'

Ook zo eentje: 'De cijfers kloppen nooit! Behalve wanneer het statistieken zijn die mijn vooroordelen bevestigen.' En dan is er natuurlijk nog: 'De mening van de meerderheid is altijd de belangrijkste in een democratie! Behalve wanneer mijn mening tot die van de minderheid behoort.'

Wel jammer dat mensen 'geen tijd' meer hebben om na te denken. Daardoor ontstaan er excessen zoals deze:

Een winkelier beklaagde zich er over dat 'al die buitenlanders' zich met hun winkels niet aan de regels houden. Sowieso pikken die door te werken de banen in van goudeerlijke Hollanders. Behalve wanneer ze niet werken want dan zijn het luie uitkeringstrekkers. Buitenlandse winkeliers (winkeleigenaren wiens ouders buiten Nederland zijn geboren. Behalve wanneer het een westers land betreft. Of Japan.) zouden zich niet aan de regels houden wat betreft reclame maken, het opgeven aan de belastingdienst van alle inkomsten, het gebruik van muziek in de zaak en zo verder. 'Maar zelf hou jij je toch ook niet aan alle regels? Zo heb jij altijd de radio in je zaak aanstaan maar weiger je voor de rechten te betalen!', probeerde ik nog. 'Ja maar, dat komt omdat het stomme regels zijn!'

Ook vindt de betreffende winkelier (inderdaad: een oudere blanke christelijke man) zichzelf geen racist 'want ik heb niet alleen een hekel aan die donkere Turken maar ook aan blanke Turken.' Waarmee voor het gemak van de betreffende Telegraaf lezer ook Syriërs, Egyptenaren en Marokkanen worden bedoeld. Dus eigenlijk dezelfde groep die door onze grootouders 'al die Arabieren' werd genoemd. Duidelijk.

Hier twee van de redenen waarom inwoners van het Brabantse St. Willibrord ontzettend dom zijn PVV stemmen:

'De tabakszaak is overvallen. Weliswaar door een blanke maar het had ook een zwarte kunnen zijn!'
'Het zal misschien niet allemaal kloppen wat Geert Wilders zegt maar het is wél waar!'In de serie Onbekende Helden vandaag een onwaarschijnlijke: Hermann Göring verklaarde Bialowieza Puszcza tot natuurreservaat. Door zijn inzet (ondanks zijn Nazi-zijn was hij een fervent liefhebber van de natuur) kennen wij tot op de dag van vandaag een gigantisch oerbos in Europa en wel in het grensgebied van het huidige Polen en Wit-Rusland.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Koningin Fabiola en Ralph Baer