Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 02, 2011

Kerk

Osama Bin Laden is dood. Grapjes daargelaten als een tweet van GhostOsama ("Well this sucks...I accidentally enabled location on my tweets.") en de serieus bedoelde maar bijzonder komische tweets van ooggetuige Sohaib Athar ("Bin Laden is dead. I didn't kill him. Please let me sleep now.") kun je je daar het een en ander over afvragen. Was er daadwerkelijk sprake van een wild vuurgevecht in en rond de luxe villa in Abbottabad, Pakistan? Of is de voormalig meest gezochte terrorist gewoon in zijn slaap door het voorhoofd geschoten?

Velen claimen dat hij verantwoordelijk was voor ondermeer de aanslagen van 9/11 en dus voor de dood van zo'n 3000 mensen. De miljarden die het gekost heeft om hem te vangen zijn het ongetwijfeld waard geweest voor de nabestaanden en de feestvreugde kan ik mij goed indenken. Ik bedoel: als iemand de school opblaast waar mijn kinderen in zitten en jaren later hoor ik dat de schurk in kwestie op een bijzonder akelige manier om het leven is gekomen zal ook ik een klein vreugdedansje maken.

Ik kan mij dus ook goed voorstellen dat er moslims zijn die blij zijn bij het zien van het lijk van een Amerikaanse soldaat. Logisch: als NAVO-militairen onlangs een fragmentatiebom hebben laten afgaan op een markt waarbij jouw moeder omkwam of men heeft voor de zoveelste keer de gasten op een huwelijk doodgeschoten of weer eens "per ongeluk" een school opgeblazen...ja, dan ben je blij als de dader iets naars overkomt. Zelfs al is het niet de dader zélf maar slechts een collega die symbool staat voor de bezettende macht of voor de "bevrijders".

Al die miljarden voor "Intelligence" en opsporing had je ook kunnen uitgeven om honderduizenden mensen in leven te houden. Elke dag sterven zo'n 25.000 kinderen door gebrek aan voedsel, schoon drinkwater of gebrek aan medicatie. Voor maar een dubbeltje per kind kun je die in leven houden. Maar ja, dat levert zo weinig prestige op en wat is er nu belangrijker: van ontelbare kinderen het leven redden of met je hoofd in de krant komen?

Begrijp me niet verkeerd: natuurlijk is het meer dan okee dat een schurk als Obama Osama er niet meer is maar achter de schermen zijn er nog veel grotere schurken aan het werk. Maar ja, die dragen nette pakken en stropdassen, zijn doorgaans blank en dragen geen tulband. En bovendien zijn het fatsoenlijke mensen want ze gaan tenslotte elke week naar de kerk...