Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, november 06, 2009

Serieus

Wilde gisteravond na gitaarles met m'n zoon nog even een aflevering "Criminal Victims" (of zoiets) kijken maar hij vertelde me dat hij liever aan zijn opdracht voor Geschiedenis werkte.

Daar gaat Rita Kohnstamm die mij er met haar lezing onlangs nog op wees dat ik te maken ga krijgen met pubergedrag...

Jolie wees ons er onlangs weer op: Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh hadden het idee van de beschreven lichamen in "Submission" gejat afgekeken van de Iraanse kunstenares Shirin Neshat. "Theo van Gogh was het "prikbord" van Ayaan Hirsi Magan" is natuurlijk een prachtige woordspeling maar met een bijzonder "scherpe" ondertoon...

Een idee pikken is niet zo heel erg strafbaar. Althans, het valt moeilijk te bewijzen. Wel is het een beetje flauw om erover te liegen zoals de omstreden politica en vermoorde cineast deden.

God (Allah, Jahweh,...) uitschelden is binnenkort niet meer strafbaar en zal vallen onder de zo geroemde (maar mijns inziens zwaar overschatte) Vrijheid van meningsuiting. Koningin Beatrix voor van alles en nog wat uitmaken is echter nog wél verboden. Blijkbaar is ons staatshoofd boven God gesteld.

Onze wijze regering wil vrijwel alles wat illegaal is verbieden. Nu is illegale prostitutie aan de beurt. Eerdaags is elke man die sex heeft met een vrouw die daar een wederdienst voor verlangt strafbaar. En dreigt er dus een ernstig cellentekort. Er zijn dames die het doen in ruil voor een Breezer (de zogeheten "Breezersletjes". U kent ze vast wel. Uit de pers.). Er zijn dames wier hoofdpijn accuut verdwijnt wanneer ze een bontjas in het vooruitzicht wordt gesteld. Er zijn dames die met een man trouwen uitsluitend uit financieel gewin terwijl de man in kwestie een fysieke wederdienst verlangt.

Een Amerikaanse militaire psychiater verlangde niet naar Irak te worden uitgezonden en schoot dus maar wat collega's dood in de hoop ontoerekeningsvatbaar te worden verklaard. Of zo.

Wat mij betreft is die man dus écht gestoord. Net als bijvoorbeeld Radovan Karadzic. Hij weet dat hij berecht zal worden als de moordenaar die hij is maar doet er van alles aan om de rechtstaat te frustreren. En het lukt'm aardig; nog even doorzetten Radovan, en niemand neemt het Joegoslavië Tribunaal nog serieus!

De brief van vandaag is gericht aan de Nederlandse Filmkeuringscommissie

Deel dit bericht